Учитель з Кіровоградщини безкоштовно навчає історії українських школярів онлайн

дистанційне
Фото ілюстративне. З відкритих джерел

Олександр Чучаєв є учителем історії та директором одного із навчальних закладів на Кіровоградщині. Освітянин також викладає онлайн уроки всесвітньої історії для десятикласників по всій Україні та каже, що батьки сміливо можуть заоощаджувати на репетиторах, а діти — здобувати знання у цікавому форматі.

«За статистикою українські родини витрачають на репетиторів у середньому більше 10 тисяч гривень на рік. Здавалося б, перехід на дистанційне навчання має значно збільшити цю цифру, проте, насправді, в необхідності навчатися онлайн прихована нагода економити», - пояснює Олександр Чучаєв.

Олександр Чучаєв, фіналіст Global Teacher Prize Ukraine 2020, переможець обласного етапу національного конкурсу «Вчитель року» у номінації «Історія»

Як правило, звернутися до репетиторів батьків змушує ціла низка факторів. Зокрема, часто учень не може знайти спільної мови з учителем, не завжди розуміє його пояснення, уроки банально не цікаві.

І додає: багато учнів прагнуть індивідуальної співпраці, розуміння, допомоги. Вчитель, у класі якого 20 - 30 учнів, не може цього дати. Тому репетитор стає тією віддушиною для індивідуальної роботи, без відволікання на друзів та інші факторі. Дитина краще концентрується на навчанні, однак наявність репетитора дуже часто не впливає на якість знань школяра.

Наприкінці 2020 року Міністерство освіти і науки України презентувало освітню платформу «Всеукраїнська школа онлайн». Платформа стала сучасним онлайн-ресурсом для змішаного та дистанційного навчання учнів середньої та старшої школи з матеріалами, що пройшли експертизу та відповідають державним освітнім стандартам.

Уроки на ВШО викладаються у форматі так званого мікронавчання, коли учень має можливість переглянути короткі відеоуроки з предмету тривалістю від 7 до 10 хвилин, прикріплений конспект з теми та пройти тестування для самоперевірки. Кожен урок, розроблений в межах платформи перевіряється експертами і методистами, форматується під запити учнівства і подається у сучасному форматі.

Фактично, «Всеукраїнська школа онлайн» – це особистий репетитор у смартфоні або комп’ютері. Ви маєте можливість будь-де зайти до її ресурсів і розпочинати навчання. І робити це, коли зручно. Не обов’язково підлаштовуватися під якийсь графік. Є вільний час і бажання – навчаєшся.

«При розробці власних уроків у ВШО з всесвітньої історії для 10 класу я намагався використовувати такі методики, які не лише дозволять глибше вивчити матеріал, а й структурувати інформацію. Наприклад, на уроці «Друга Річ Посполита» використовував комікси, історичні анекдоти та цитати історичних діячів. Аби розкрити мегаоб’ємну тему «Держави Передньої і Центральної Азії та Латинської Америки в міжвоєнний період» використовував методику скетчноутингу – створення нотатків у вигляді замальовок і схемок. До кожного уроку обираю відповідну візуалізацію, хроніку та джерела», - розповідає учитель.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: