Навіщо Львову додаткові пункти базування бригад «швидких»

foto-shvydka-696x464
Фото з архіву редакції, ілюстративне

Центр екстреної медичної допомоги подав на погодження оновлену структуру медзакладу зі створенням додаткових 5 пунктів базування ЕМД на території Львова в зонах, в яких є проблема з вчасним доїздом бригад.

Як повідомив керівник Центру Андрій Васько, зона доступності станції ЕМД Львів охоплює територію Львова та кількох навколишніх сіл (більше 1 млн населення).

Нові потенційні пункти базування бригад:

  • ПС 6 (на території психіатричної лікарні на вул. Кульпарківській);
  • Пункт базування (ПБ) район Левандівка (на базі поліклініки);
  • ПБ район автостанції на Стрийській;
  • ПБ район вул. Чорновола- Хімічна (на базі поліклініки);
  • ПБ Винники (на базі госпіталя ветеранів)

Сюди на чергування щодоби заступає 36-40 бригад ЕМД. Щоденно бригади Центру здійснюють близько 700 виїздів на виклики, з них 50% припадає на станцію Львів.

«На сьогодні, є 5 пунктів базування бригад у м. Львові: Підстанція (ПС) 1 (вул. Київська), ПС 2 (вул. П. Орлика), ПС 3 (вул. Червоної Калини), ПС 4 (вул. Медової Печери), ПС 5 (вул. Біберовича – Рясне). Центр провів аналітику (картування) усіх виконаних викликів по Львову за період 6 місяців. Основна маса виконаних викликів знаходиться в таких районах міста: сектор обмежений вулицями Чорновола – Б.Хмельницького – Мазепи - виїзд з ПС 2; сектор Сихів – виїзд з ПС 3; сектор Пасічна – Винники – Личаківська – виїзд з ПС 4, сектор Рясне – ПС 5, сектор Левандівка – Боднарівка – багатоповерхові забудови Франківський та Галицький райони м. Львова – ПС 1», – зазначив він.

Читайте також: Львівський центр екстреної допомоги закупив пів сотні «швидких» за понад 95 мільйонів

Окрім цього, досі існує проблема із вчасним доїздом карет «швидкої», тому збільшення пунктів базування бригад частково сприятиме вирішенню цього питання.

Андрій Васько каже, що ситуація із доїздом екстренки по Львові є сумнозвісною: від 60 до 70% викликів виконуються з перевищенням зазначених нормативів.

Читайте також: У НСЗУ розповіли, за скільки часу має прибувати «швидка» до пацієнтів

«Є складові цієї ситуації, які від нас не залежать – пандемія COVID-19, корки на дорогах, вузькі вулиці, водії, що не пропускають спецтранспорт. А є питання, на які ми, як Центр можемо і будемо впливати. Одне з найважливіших – правильна географічна дислокація тимчасових і постійних пунктів базування бригад. Попередньо ми вже провели переговори та підготовчі роботи на потенційних об’єктах оренди», – розповів Васько.

Нагадаємо, Львівщина отримала 50 нових автомобілів швидкої допомоги.

До слова, цього літа у МОЗ заговорили про реорганізацію екстреної меддопомоги в Україні. Зміни стосуватимуться усіх аспектів. Йдеться про покращення умов роботи працівників, закупівля нового обладнання, оновлення службового транспорту, забезпечення необхідними медпрепаратами і зокрема підвищення зарплат медпрацівникам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: