82-річну пацієнтку з інсультом гелікоптером доставлять до Львова з карпатського села

172674240_152455480159499_2463064991926745606_n
Фото: Олег Самчук// Facebook

Сьогодні завдяки запуску аеромедичної евакуації на Львівщині вдалось врятувати життя пенсіонерки, яку за лічені хвилини гелікоптером доставили до лікарні з гірського села, що неподалік Турки.

Сьогодні завдяки запуску аеромедичної евакуації на Львівщині вдалось врятувати життя пенсіонерки, яку невдовзі гелікоптером доставлять до лікарні з гірського села, що неподалік Турки.

Про це повідомив головний лікар Львівської Клінічної лікарні швидкої допомоги Олег Самчук.

«Чекаємо на ще одну пацієнтку. Жінка 82 роки. Підозра на гострий інсульт. Вона із села Нижня Яблунька, це неподалік Турки. Гірська місцевість.Щоб забрати пацієнтку, вертоліт сів просто посеред дороги.Повітрям бабусю до нас доставлять за півгодини. Якби їхали автівкою, було б години три», - написав він у Facebook.

Читайте також: Хто потрапив до аеромедичної бригади Львівщини (фото)

Як зазначив керівник Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Андрій Васько, бригада прибула на місце, стабілізувала пацієнтку і розпочала транспортування спершу на ношах, а потім каретою швидкої допомоги до місця приземлення гелікоптера. Відстань до населеного пункту, куди здійснювався виклик, становить 190 км.

Зазначимо, це вже третій пацієнт, якому надають допомогу в межах цивільної аеромедичної евакуації, яка запрацювала 1 квітня нинішнього року.

До слова, Львівщина — стала першою областю, де запрацювала така функція. На черзі — Київщина.

Додамо, що відповідний проєкт Міністерство охорони здоров'я України анонсувало у січні, втім підготовка тривала ще задовго до впровадження. Головною метою санавіації є порятунок життів тяжкопоранених під час автокатастроф, а також — розвитку системи трансплантації. Екіпажі прямуватимуть до людей із гострою затримкою кровообігу, гострими розладами серцево-судинної системи, гострими порушеннями мозкового кровообігу. Окрім цього, екстрено рятуватимуть осіб, що отримали опіки 2-го та 3-го ступеня понад 20% поверхні тіла, уражених електричним струмом або з опіками дихальних шляхів.

Львівщині, зокрема, обрали зважаючи на локацію. Ідеться про близькість області до важкодоступних гірських районів, а також регіонів. Гелікоптер Львівського центру ЕМД обслуговуватиме, окрім Львівської, Івано-Франківську, Закарпатську, Чернівецьку, Волинську та Рівненську, Тернопільську та Хмельницьку області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: