Екзамен для чиновників: як проходитиме іспит з державної мови

іспит
Фото: zikua.tv

Іспит на рівень володіння державною мовою буде складатись із усної та письмової частин та проходитиме у формі анонімного тестування. 

Про це повідомив представник КМУ у Верховній Раді Василь Мокан. 

«Уряд ухвалив проєкт постанови «Про затвердження Порядку проведення іспитів на рівень володіння державною мовою», якою передбачається, що, іспит на знання державної мови складається з письмової та усної частин, проходить у формі анонімного тестування з використанням комп'ютерної техніки», - йдеться у повідомленні.

Відповідну методику та інструкції з проведення іспиту має визначити Національна комісія зі стандартів державної мови. Саме вона і видає державний сертифікат про рівень володіння українською мовою на підставі результатів іспиту. 

Читайте також: Українською, будь ласка, або Чому українська мова досі доводить своє право на існування.

Нагадаємо, що відповідно до мовного закону, складати іспит з української мають насамперед державні службовці та особи, які набувають громадянства. Проте є винятки.

З 16 липня близько 100-150 тисяч громадян України повинні будуть засвідчити рівень володіння державною мовою, склавши відповідний іспит. Причина полягає в тому, що депутати і посадові особи органів місцевого самоврядування будуть зобов’язані володіти державною мовою та застосовувати її під час виконання службових обов’язків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: