В Україні з'явиться електронна акцизна марка

fc4d484-rss-photo

Восени Міністерство цифрової трансформації в межах антикорупційного проєкту «е-Акциз» запустить електронний акциз та електронну акцизну марку.

Про це повідомив заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков на своїй сторінці в Facebook.

«Запускаємо великий антикорупційний проєкт «е-Акциз», щоб подолати мільярдну корупцію в цій сфері і вивести ринок акцизів з тіні. Вже восени Мінцифри разом з Державною податковою службою запустять електронний акциз та електронну марку», — написав він.

Це суттєво спростить процес замовлення, обліку та оплати марок для виробників та експортерів. а також сприятиме боротьбі з корупцією завдяки мінімізації впливу людського фактору.

Упровадження такого проєкту дозволить посилити контроль за обігом підакцизних товарів на державному рівні та створити дієвий механізм боротьби з фальсифікованими або незаконно ввезеними на територію України підакцизними товарами.

«Кожен українець зможе перевірити справжність акцизної марки онлайн і миттєво повідомити про порушення», — підкреслив заступник міністра.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: