Запуск 5G в Україні відкладається

5g_smart-city_iot_wireless_silver-platter_tablet_service-100773116-large_large

Для запуску 5G в Україні потрібно перепрошити всі літаки, витратити мільярд євро і 25 років.

Нацкомісія регулювання зв’язку та інформатизації (НКРЗІ) відмовилася погоджувати нові терміни щодо запуску в Україні 5G. Відомство на своєму останньому засіданні 27 квітня не погодило проєкт урядового розпорядження, - повідомляє УБР.

Документ підготувало міністерство цифрової трансформації, яке запропонувало внести зміни до Плану заходів щодо впровадження в Україні системи рухомого стільникового зв’язку «п’ятого покоління».

Під час онлайн-засідання НКРЗІ прозвучала одна причина — проєкт розпорядження Кабміну «не враховує, що з 1 січня 2022 року набуде чинності закон Про електронні комунікації». Телеком-регулятор згадав також про «інші недоліки і розбіжності, що вимагають доопрацювання».

У Мінцифри на запит видання відповіли, що не коментуватимуть ситуацію до отримання офіційної відповіді від НКРЗІ.

За неофіційними даними, міністерство запропонувало нові терміни проведення тендерів на 5G — січень 2022 року. А видати ліцензії операторам, за задумом Мінцифри, можна було б у квітні наступного року.

Нагадаємо, що перший указ про впровадження 5G в Україні ще в 2019 році підписав колишній Президент Петро Порошенко. У документі передбачалося проведення перших тендерів на «п’яте покоління» до кінця 2020 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: