МВС хоче дозволити фіксувати порушення ПДР смартфонами

водії
Фото з відкритих джерел

В Україні хочуть створити можливість використання кожного мобільного телефону у якості фактора фіксації правопорушення на дорозі.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко на форумі «Україна 30. Безпека країни» у четвер, 13 травня.

За словами Геращенко, МВС планує реалізувати чотири підходи для зменшення смертності на дорогах: встановлення камер фотовідеофіксації трьох типів, посилення законодавчої бази, поліпшення дорожньої інфраструктури та системи статистики щодо ДТП.

«Зараз розробляється народними депутатами, з якими ми співпрацюємо, з фракції «Слуга народу», цей четвертий пункт – використання кожного мобільного телефону в якості фактора фіксації правопорушення на дорозі. Ми вивчили світовий досвід, і зараз в світі використовується ситуація, при якій кожен телефон в машині, встановлений під лобовим склом, може зафіксувати правопорушення, таке як проїзд на червоне світло, порушення правил дорожньої розмітки тощо. Водієві достатньо клікнути по екрану телефону, і 30-секундний запис з порушенням іншого водія, з його номерами, піде до поліції», – пояснив він.

Геращенко додав, що поліція таким чином зможе створити протокол і притягнути до відповідальності порушника.

Він зазначив, що в такому разі «на дорогах України будуть мільйони камер, і кожен буде спостерігати за кожним» для недопущення аварій.

У МВС додали, що якщо це вдасться впровадити, то водії, які будуть повідомляти про порушення інших, будуть отримувати 10% з розміру штрафу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: