Яких змін зазнає громадський транспорт Львова вже цього тижня

З 27 травня вартість проїзду у громадському траспорті Львова зросте до 10 гривень. Фото ілюстративне, з архіву релакції.

У Львові вирішили підняти вартість проїзду у громадському транспорті. Нові тарифи почнуть діяти вже від завтра, з четверга, 27 травня. Крім цього, у місті відновлюють кілька автобусних маршрутів, а деякі — курсуватимуть не тільки у робочі дні.

ІА Дивись.info зібрала всю важливу інформацію, яка стосується громадського траспорту у Львові, в матеріалі.

Десять. Дев'ять

Виконавчий комітет міськради Львова ухвалив рішення про підвищення вартості проїзду у громадському транспорті міста з четверга, 27 травня. Збільшення тарифу там пояснили зростанням цін на ринку паливно-мастильних матеріалів, значним збільшенням заробітної плати, та здорожчанням запчастин.,

Тепер вартість разової поїздки у автобусах, які працюють у звичному режимі, режимі «експрес» та «маршрутне таксі» становитиме 10 гривень.

Щодо електротранспорту, то квиток, придбаний у водія на разову поїздку становитиме 10 гривень, проте, якщо квиток придбати у водія чи у Львівському комунальному підприємстві «Львівелектротранс» на вул. Академіка А. Сахарова, 2, він коштуватиме 9 гривень. Більше зекономити можна, придбавши квиток у рухомому складі  смартфонами через QR-коди приват 24, SMS квитки. Bluetooth квитки, термінали самообслуговування IBOX та EasyPay, а саме 8,50 гривень.

Пільговий проїзд

Вартість разового квитка на проїзд у водія у міському електричному транспорті для студентів у розмірі 5,00 грн. Вартість квитка становитиме 4 грн, якщо він придбаний у кіосках, Львівському комунальному підприємстві «Львівелектротранс» на вул. Академіка А. Сахарова, у рухомому складі смартфонами через QR-коди приват 24,  SMS квитки, Bluetooth квитки, термінали самообслуговування IBOX та EasyPay.

Вартість перевезення одного місця багажу у розмірі 8,50 грн.

А що з проїзними?

Вартість проїзних абонементів для пасажирів трамваїв і тролейбусів залишилась незмінною: місячний проїзний кошує 150 грн (80 грн пільговий), туристичний на три дні – 50 грн, квартальний на 90 днів – 420 грн, денний – 20 грн.

Що робити із невикористаними квитками?

Львів’яни матимуть змогу обміняти дійсні проїзні квитки до 10 червня нинішнього року за адресою – м. Львів, вул. Сахарова, 2, у відділі зборів ЛКП «Львівелектротранс» на першому поверсі та у квитковому кіоску на вулиці Княгині Ольги (кінцева трамвайного маршруту № 3).

Обміняти можна старі квитки, придбані раніше, на квитки за новою вартістю з доплатою різниці.

Автобуси та маршрутки

Цього і наступного тижня змін зазнають також автобусні маршрути у місті.

Нагадаємо, що раніше — з 17 травня — міський автобусний маршрут № 9 сполученням – «с. Муроване – вул. Вернадського (Автовокзал)» курсує за продовженою схемою руху. Зокрема зазначений маршрут курсуватиме до вул. В. Вернадського (навпроти будинку № 115 на вул. Стрийській, кінцева зупинка).

Також ще з 28 квітня на семи автобусних маршрутах збільшили кількість транспортних засобів. Зокрема, по два автобуси буде додано на маршрути №3А, 6А, 16, 20, 46, 47А, а також одну одиницю – на маршрут №40. Загалом збільшується кількість автобусів на 11 одиниць.

З цієї суботи, 29 травня, львівських автобусний маршрут № 10, сполученням Залізничний вокзал – ТРЦ Кінг Кросс Леополіс, буде курсувати сім днів на тиждень. Раніше він курсував лише в будні дні. Зараз у робочі дні на маршруті № 10 курсують шість автобусів, у вихідні курсуватимуть — чотири.

У Львові відновлює роботу також автобусний маршрут № 5А, що курсує з площі Різні до Винників вже відзавтра, з 27 травня. Так, курсуватиме чотири автобуси у робочі дні, а по вихідних — три.

Схема руху автобусного маршруту № 5А наступна: пл. Різні – просп. В. Чорновола – просп. Свободи – пл. А. Міцкевича – пл. Галицька – пл. Соборна – вул. В. Винниченка – пл. Митна – вул. Личаківська – м. Винники (вул. Галицька – вул. Т. Шевченка – вул. В. Стуса – вул. І. Франка – вул. Забава) – м. Винники (вул. Забава) – м. Винники (вул. І. Франка – вул. Галицька) – вул. Личаківська – вул. Підвальна – пл. Данила Галицького – вул. І. Гонти – пл. Князя Ярослава Осмомисла – пл. Різні.

До слова, з 24 березня, у Львові розпочався новий етап реконструкції вул. С. Бандери, відтак змін у русі зазнали десять маршрутів громадського транспорту. Відновлять роботу вони наприкінці вересня, через чотири місяці.

  • маршрут № 7 буде курсувати: пл. Кропивницького — вул. Митр. Ангеловича — вул. Митрополита Андрея — вул. С. Бандери — надалі за маршрутом. У зворотному напрямку — вул. С. Бандери — вул. Митрополита Андрея — вул. Шептицьких — пл. Кропивницького — надалі за маршрутом.
  • маршрут № 15 буде курсувати: пл. Кропивницького — вул. Митр. Ангеловича — вул. Митрополита Андрея — вул. С. Бандери — вул. Київська — вул. Чупринки — надалі за маршрутом.
  • маршрут № 24 буде курсувати: пл. Кропивницького — вул. Митр. Ангеловича — вул. Митрополита Андрея — вул. С. Бандери — вул. Київська — вул. Чупринки — надалі за маршрутом. У зворотному напрямку — вул. Чупринки — вул. Київська — вул. С. Бандери — вул. Митрополита Андрея — вул. Шептицьких — пл. Кропивницького. маршрут
  • № 41 буде курсувати: пл. Кропивницького — вул. Митр. Ангеловича — вул. Митрополита Андрея — вул. С. Бандери — вул. Київська — вул. Чупринки — надалі за маршрутом. У зворотному напрямку — вул. Чупринки — вул. Київська — вул. С. Бандери — вул. Митрополита Андрея — вул. Шептицьких — пл. Кропивницького.
  • маршрут № 42 — перенесення кінцевої зупинки на вул. Митр. Ангеловича (тролейбусна зупинка). Відповідно маршрут курсуватиме: вул. Митр. Ангеловича — вул. С. Бандери — вул. Київська — вул. Чупринки — надалі за маршрутом. У зворотному напрямку — вул. Чупринки — вул. Київська — вул. С. Бандери — вул. Митрополита Андрея — вул. Митр. Ангеловича.
  • маршрут № 43 буде курсувати: пл. Кропивницького — вул. Митр. Ангеловича — вул. Митрополита Андрея — вул. С. Бандери — вул. Київська — вул. Чупринки — надалі за маршрутом. У зворотному напрямку — вул. Чупринки — вул. Київська — вул. С. Бандери — вул. Митрополита Андрея — вул. Шептицьких — пл. Кропивницького. Також чотири маршрути електротранспорту курсуватимуть зі змінами.
  • Трамвайний маршрут № 4 курсуватиме — «Залізничний вокзал — вул. Городоцька — вул. Вернадського», та у зворотному напрямку.
  • Трамвайний маршрут № 9 курсуватиме — «вул. Коновальця — вул. Вітовського — вул. Торф’яна» та у зворотному напрямку.
  • Тролейбусні маршрути № 27 «Університет — ст. Скнилів», та маршрут № 32 «Університет — вул. Суботівська» курсуватимуть до центру вздовж вулиць Городоцька — пл. Кропивницького — Шептицьких, а у зворотному напрямку за своїм маршрутом без змін.

Фото з архіву редакції.

Громадський транспорт VS карантин

У межах адаптивного карантину, що триватиме в Україні щонайменше до 30 червня, робота громадського транспорту у населених пунктах регулюється згідно з обмеженнями карантинних зон, у яку це місто потрапило.

За останніми даними, Львів перебуває у «жовтій» карантинній зоні, тому обмеження зокрема стосуються пересування у громадському транспорті із обов'язковим використанням засобів індивідуального захисту (маски, респіратори, рукавички тощо). Під час однієї поїздки у салоні не має перебувати більше пасажирів, ніж передбачено місць для сидіння.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: