Які вулиці у Львові обіцяють відремонтувати до кінця року та у скільки це обійдеться

ремонт дороги
Ілюстративне фото, з архіву редакції.

Усі ремонти доріг, які відбуваються в межах Львова, мають завершити вже нинішнього року.

Про це заявив мер міста Андрій Садовий в етері «Люкс FM» 7 червня.

З його слів, ідеться про вулицю Бандери, Богдана Хмельницького, Пилипа Орлика та Шевченка.

Щодо останньої, то третій — переостанній відрізок — вулиці Тараса Шевченка у Львові розпочався минулого вівторка, 1 червня. Роботи тривають на відрізку від вул. Я. Мудрого до вул. Залізничної. Однак цю цілянку ремонтуватимуть приблизно рік, однак до кінця літа поточного року відновлять проїзд від вул. Залізничної до вул. Єрошенка.

Садовий каже, що наразі дорожники вкладаються у всі графіки.

Вулиця Бандери

Нагадаємо, реконструкція львівської вулиці Степана Бандери розпочалась у вересні торік, ремонт мають завершити у вересні вже нинішнього року. Вартість робіт становить понад 209 мільйонів гривень.

Із 28 травня перерили для руху транспорту відрізок вулиці Степана Бандери: від вул. Антоновича до вул. Героїв УПА. Роботи обіцяють завершити 31 грудня 2021 року.

Загалом передбачається реконструкція всієї вулиці, протяжністю 1,05 км, її замостять бруківкою. Виконує роботи ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл».

Вулиця Хмельницького

Після Різдва у нинішньому році відновили ремонт однієї із найдовших вулиць Львова на відрізку від вулиці Олійної до вулиці Липинського, до кільця.

Реконструкція тут розпочалась у травні 2020 року. У березні в мерії зазначили, що перекривають вулицю (на ділянці від вул. Олійної до заїзду на автовокзал «Північний») до кінця року. Згідно з проєктом, роботи мають бути виконані через 28 місяців, тобто за підрахунками, вже у вересні 2022 року вулиця Хмельницького повинна бути повністю зрекунструйована.

Загалом вартість виконаних робіт становить 175,4 мільйона гривень.

Вулиця Орлика

25 травня, у Львові відновили реконструкцію вулиці Пилипа Орлика, яка розпочалась торік у липні, тому до кінця нинішнього року рух транспорту буде обмежено. Роботи проводить підрядна організація ТзОВ «Онур» на замовлення ЛКП «Львівавтодор», – йдеться в повідомленні. Після завершення робіт на цій ділянці, розпочнуть наступну.

Ремонтуватиме її  ТзОВ «Онур» на замовлення ЛКП «Львівавтодор». Вартість робіт — 74,9 мільйона гривень.

Роботи тривають на відрізку від вул. Миколайчука до вул. Віри, Надії, Любові.

Проєктом реконструкції вулиці Пилипа Орлика передбачено розширення проїзної частини з влаштуванням нового асфальтобетонного покриття з однією смугою для руху в кожному напрямку, влаштування тротуарів та велосипедної інфраструктури (велосмуг та велопереїздів), облаштування паркувальних місць для автомобілів вздовж вулиці, облаштування зупинки громадського транспорту, влаштування сміттєвого майданчика, та влаштування підпірної стінки поблизу лікарні.

Також підрядник проведе реконструкцію водопровідних та каналізаційних мереж, зовнішнього освітлення та мереж електропостачання. Після ремонту вулиця стане доступною для маломобільних груп населення. Будуть встановлено нові опори освітлення, антипаркувальні стовпці та велостійки.

Вулиця Шевченка

За останньою інформацією, ремонт вулиці Хмельницького, що розпочався ще в травні торік, повністю завершиться до кінця серпня, але для проїзду транспорту її відкриють вже до кінця червня.

Зараз частина вулиці на ділянці від вул. Опришківської (вул. Промислова) до вул. Олійної –  відремонтована. Залишаються ще незначні роботи з благоустрою. А з 11 січня цього року розпочалися роботи на ділянці від вул. Олійної до вул. Липинського.

Роботи тут виконує ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл». Загальна вартість виконання робіт, згідно з договором-підряду, укладеним між ЛКП «Львівавтодор» та ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» – 175,4 млн грн.

Проєктом передбачено перевлаштування дорожнього одягу проїзної частини, відведення дощових стоків з проїзної частини вулиці, влаштування двосмугової проїзної частини, напрямних острівців на перехрестях, двостороннє влаштування велодоріжок, пішохідних тротуарів, винесення зупинок громадського транспорту, кишень для паркування. Також передбачено реконструкцію інженерних мереж: водопроводу, каналізації, зовнішнього освітлення, зовнішніх мереж зв’язку, мереж газопостачання, влаштування пожежних гідрантів, захист зовнішніх мереж електропостачання.

Вулиця Пекарська

Торік у вересні стартувала реконструкція вулиці Пекарської. За останньою інформацією, вже менш ніж через три місяці роботи мають завершити, а наразі ремонтують весь відрізок — від вул. Шімзерів до вул. Тершаковців.

Як повідомили у ЛКП «Львівавтодор», на відрізку від вул. Мечникова до вул. Шімзерів вже замінено всі інженерні мережі, завершується й облаштування дорожнього покриття. Роботи, вартість яких становить 109,4 млн грн, проводить ТзОВ «Вельт-Капітал».

Проєктом реконструкції вул. Пекарської, який розробило ЛКП «Інститут просторового розвитку, передбачено капітальний ремонт проїзної частини з бруківки та мозаїки із заміною конструктивних шарів, влаштування місць для паркування, будівництво велосипедних доріжок та велосипедних смуг, капітальний ремонт покриття тротуарів, капітальний ремонт світлофорного об’єкта, заміна існуючих мереж водопостачання та каналізації, зовнішнього освітлення, зовнішнього газопостачання, електропостачання, теплопостачання, мереж зв’язку.

Також проєктом передбачені умови безперешкодного і зручного пересування маломобільних груп населення. Влаштування благоустрою території.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: