У дитячій лікарні на Орлика з'явилось дороге обладнання, що на 80% замінює КТ (фото)

IMG_1704

Міська дитяча лікарня придбала у лізинг рентгенівський апарат, аналогів якого ще немає на Західній Україні, а два інших — у Києві та Харкові.

Міська дитяча лікарня придбала у лізинг рентгенівський апарат, аналогів якого ще немає у Західній Україні, а два інших – у Києві та Харкові.

Про це повідомляє кореспондент ІА Дивись.info.

Мер Львова Андрій Садовий каже, що вартість комплексу Sonialvision G4 японського виробництва становить близько 14 мільйонів.

«Рентгенівсько-діагностичний комплекс – унікальна система: вона є багатофункціональною – дозволяє нам значно покращити діагностичну роботу. У Львові наразі апарат є найуніверсальнішим і першим у Західній Україні, є системою світового рівня, що дозволяє зробити унікальні рентгенівські обстеження, які не доступні на інших апаратах», – розповіла завідувачка рентгенологічним відділенням медзакладу Нора Камінська.

Вона пояснює, що завдяки системі можна зробити знімок маленького пацієнта в повний зріст, провести рентгеноскопічні і генографічні обстеження. І найважливіше — дозволяє зменшити дозу опромінення удесятеро.

«Також апарат має унікальну функцію томосинтезу – це новітня технологія отримання рентгенівського зображення, що тільки запроваджується у всьому світі. Томосинтез дозволяє частково замінити собою КТ легенів або інших органів і систем», – додає медикиня.

Загалом функція томосинтезу полягає в пошаровому отриманні зображення тіла без високої дози опромінення.

Читайте також: Для львівських лікарень планують закупити обладнання на 90 мільйонів гривень

Особливо, каже вона, в період пандемії, можна виконати рентгенівське забезпечення органів грудної клітки дітям без використання КТ. А ще, пояснила Нора Камінська, апарат дозволяє проводити широкий спектр контрасних обстежень – навіть лінійні ангіографії – обстеження судин, сканування судин.

Додамо, що в цій дитячій лікарні мають змогу обстежитись дітки, у яких спостерігається постковідний синдром.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: