Скільки витратить уряд на святкування 30-ї річниці незалежності України

IMG_0208-630x420
ілюстративне фото, з архіву редакції.

На святкування 30-ї річниці Незалежності України, яке триватиме три дні, уряд планує витратити близько 5,4 млрд гривень, однак у цю суму входять не тільки витрати на урочистості, а й реалізація деяких інфраструктурних проєктів.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства фінансів України напередодні.

На самі урочистості передбачають витратити близько ста мільйонів гривень. На День українського прапора, 23 серпня, у всіх регіонах мають підняти великі стяги, на них зі скарбнички уряду піде близько 170,7 млн гривень.

Читайте також: Оригінал першої конституції привезуть до України на три місяці

До Дня Незалежності мають намір реалізувати й деякі інфраструктурні проєкти. На будівництво євроколії «Київ — Львів — Скнилів» хочуть витратити 570,2 млн грн, на завершення будівництва другої черги Національного музею Голодомору — 1,3 млрд грн, на завершення будівництва нового комплексу лікарні «Охматдит» — 1,2 млрд.

Крім того, в цьому році, теж з нагоди річниці Незалежності, збираються запустити в космос український супутник. Це може коштувати 54,8 млн грн.

Цікаво, що Верховна Рада ухвалила зміни до закону «Про державні закупівлі». Вони дозволяють не проводити тендерні процедури під час здійснення закупівель до Дня Незалежності. Таким чином, оскільки інфраструктурні проєкти пов’язані з планом святкування, вони з-під тендерів виведені.

Додамо, 30-річчя Незалежності України святкуватимуть із розмахом. Святкування триватиме щонайменше три дні, починаючи з 22 серпня. Планують провести військовий парад у Києві, в Дніпрі та в Одесі на море. На стадіоні «Олімпійський» в Києві увечері 24 серпня буде святковий концерт.

А про те, як сприймали прихід Незалежності України у різних регіонах України, можна прочитати тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: