Через півтора року у всіх українських селах має бути доступ до інтернету

інтернет

2021 року на реалізацію проєкту виділили 500 мільйонів гривень. На наступний рік, за підрахунками Мінцифри, необхідне фінансування становить 950 мільйонів гривень.

Понад шість тисяч освітніх, медичних і культурних закладів, ЦНАПів та органів місцевого самоврядування, які розташовані у сільській місцевості, будуть підключені до інтернету.

Про це у ході засідання Ради безбар’єрності заявив заступник Міністра цифрової трансформації з розвитку цифрової інфраструктури Олександр Шелест.

Уже до кінця 2022 року доступ до всесвітньої мережі стане можливим для 15 тисяч українських сіл. За інформацією Мінцифри, наразі 23% громадян України, які мешкають у селах та селищах, не мають доступу до інтернету через відсутність операторів швидкісного фіксованого зв’язку. Це створює бар'єри не лише для спілкування, а й у доступі до цифрових послуг, дистанційної роботи, освіти тощо.

Читайте також: До кінця 2023 року до Інтернету планують підключити 95% українців

У межах проєкту Міністерства цифрової трансформації України «Доступ до інтернету в українських селах» до кінця 2021 року доступ до швидкісного інтернету отримають понад 1 млн українських громадян, які живуть у сільській місцевості.

«Вже виділили та розподілили кошти на місцеві громади. Цього тижня ми очікуємо, що завдяки нашим колегам з Міністерства фінансів гроші надійдуть на рахунки місцевих громад і, відповідно, вже розпочнуться тендери на підключення до інтернету в селах соціальних об'єктів, лікарень, шкіл тощо», - повідомив Олександр Шелест.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: