З польських лікарень передали медобладнання до лікарні на Орлика

обладнання мдкл_1
Фото: ЛМР

Міська дитяча клінічна лікарня Львова ще торік отримала 18 одиниць медапаратури від дитячих лікарень Польщі, однак ліцензію на користування лікарня на Орлика отримали лише зараз.

Про це повідомили в пресслужбі мерії 21 липня.

Там зазначили, що обладнання передали у межах ініціативи благодійного фонду Сhildren’s Medical Care Foundation.

«Серед медичного обладнання, яке було подароване нашій лікарні, – ліжка, апарати для анестезії, бактерицидні та маніпуляційні лампи, візок, лабораторна сушка, респіратор, апарат для електроміографії, інкубатори закритого типу, реанімаційні столики для новонароджених», - пояснив заступник головного лікарня міської дитячої клінічної лікарні Роман Герега.

Фото: ЛМР

Це обладнання є дуже важливим у роботі лікарів.

«Багато пацієнтів виходжується на реанімаційних столиках, в інкубаторах, за допомогою апаратів ШВЛ тощо. Особливо для нас є важливим апарат для електроміографії, враховуючи те, що у нас є потужна нейрохірургічна та травматологічна служби. Тому ми щиро вдячні, що обладнання нарешті офіційно може бути введено в експлуатацію», - додав він.

Читайте також: У дитячій лікарні на Орлика з’явилось дороге обладнання, що на 80% замінює КТ (фото)

Загалом, з ініціативи польського благодійного фонду Сhildren’s Medical Care Foundation та його президента Бйорна Мартінофа, до України надійшло 54 одиниці медичного обладнання для лікарень різних областей, в тому числі 18 одиниць для дитячої лікарні міста Львова.

Нагадаємо, нещодавно дитяча лікарня на Орлика у Львові придбала коштовну стандартизовану методику для вимірювання інтелекту у дітей, віком від 6 до 16 років WISC-IV (Шкала інтелекту Векслера для дітей — IV).

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: