Е-квиток: коли львів'янанам видаватимуть транспортні картки та на якому етапі нині процес

тролейбус8
ілюстративне фото, архів ІА Дивись.info

У Львові триває підготовка до впровадження електронного квитка у громадському транспорті міста: система має запрацювати вже з нового року.

І якщо із економічною та юридичною складовою є серйозні проблеми, то із технічною стороною питання все гаразд і невдовзі мають показати перші результати, розповів ІА Дивись.info керівник проєкту із впровадження системи АСОП у Львові Роман Лев.

«Зараз триває процес оснащення транспортних засобів, станом на сьогодні це понад 200 одиниць громадського транспорту, з них 86 автобусів, 1 електробус, 50 трамваїв і 68 тролейбусів», – каже він.

Фото з архіву редакції, ілюстративне

І додає, що нині компанія SoftServe опікується програмним забезпеченням – формування хмар – віртуально-інформаційних баз даних, де буде зберігатися інформація щодо того, як працює е-квиток. Цю роботу, зазначає керівник проєкту, вже майже виконано і незабаром буде отримано сертифікат про розгорнуті програмні продукти у хмарному середовищі, яке за договором оренди є у власності «Львівавтодор».

Усе, що відомо про е-квиток, та як він працюватиме

Крім цього, пояснює Роман Лев, від громадян станом на сьогодні отримано понад 30 тисяч звернень на отримання пільгової транспортної картки, оформлення якої стартувало ще навесні торік. Чоловік говорить, що отримати їх львів'яни зможуть за лічені тижні, на початку серпня.

Загалом Леокарт — це автоматизована система обліку оплати проїзду у громадському транспорті Львова. Квиток матиме часове обмеження на пересадку, станом на сьогодні – це 40 хвилин після першої валідації квитка. У межах цього часового інтервалу ви можете зробити пересадку на інший транспортний засіб, не купуючи новий квиток (окрім паперового одноразового квитка, який не надаватиме можливості пересадки). Також плануються денні проїзні квитки, що діятимуть у всіх видах громадського транспорту.

Леокарт буде працювати у трамваях, тролейбусах, автобусах, маршрутних таксі та електробусах.

Водночас можна буде розрахуватись за проїзд і готівкою. Біля водіїв встановлять апарат для видачі одноразових квитків, які можна буде придбати за готівку. Вони потрібні у разі, якщо у пасажира відсутній будь-який тип електронного квитка. Одноразовий квиток буде завалідований в системі одразу, в процесі друку.

У разі порушення процедури проїзду в громадському транспорті контролер зможе надрукувати квитанцію за допомогою мобільного валідатора на місці. Відповідно, не виходячи з громадського транспортного засобу, цю квитанцію потрібно буде сплатити. Для цього не потрібно мати документи, що підтверджують особу.

Електронний квиток можна буде придбати та поповнювати за допомогою офіційного мобільного додатку. При цьому пластиковий еквівалент носити з собою буде не обов’язково.

Обслуговування пасажирів

Також, за словами нашого співрозмовника, невдовзі запрацює і центр обслуговування пасажирів на вулиці Горбачевського, 10, та поки що у приміщеннях завершують ремонти.

«Компанія SoftSerf приступає до розгортання кол-центру на базі сервісного центру, який належить ЛКП «Львівавтодор»: там завершили ремонтні роботи і ще чекають на дозвіл ДАБІ щодо експлуатації споруди», - розповів Роман Лев.

Читайте також: За пів к(року) до поразки: що не так із впровадженням е-квитка у Львові

Щодо навчання водіїв, яке анонсували на серпень, чоловік відповів, що поки рано говорити, бо «все ще може змінитися у зв'язку із карантином».

Десятирічна історія

Нагадаємо, що історія із впровадженням електронного квитка у Львові триває близько десяти років. Першу спробу зробили 2012 року, коли мерія хотіла залучити до проєкту латвійську компанію-інвестора, втім, все зійшло нанівець.

Через три роки процес навкола цього питання знову пожвавився, і 2015-го Львів підписав меморандум із ЄБРР. Таким чином Європейський банк реконструкції та розвитку задекларував готовність надати кошти ЛКП «Львівавтодор» під гарантії міста на впровадження системи електронного квитка. Розмір позики, яку готовий надати банк – не більше 10 млн євро.

Наступного року в мерії ухвалили умови кредиту від ЄБРР для впровадження е-квитка із наміром реалізувати проєкт за два роки, себто 2018 року.

У серпні 2017 року ЛКП «Львівавтодор» підписав кредитну угоду та оформив фінансування на загальну суму 10 мільйонів євро, місто внесло 1,2 мільйона євро.

Замовниками проєкту е-квитка у Львові є ЛКП «Львівавтодор» та Львівська міська рада, а впроваджуватиме його в життя консорціум двох компаній — чеська Mikroelektronika та львівська SoftServe.

Торік у березні відбулося підписання договору з консорціумом Mikroelektronika & SoftServe – переможцем тендеру (стартом проєкту, згідно з договором, вважається 15 травня 2020 року). А 25 вересня здійснені технічні заміри у громадському транспорті представниками із Mikroelektronika для майбутнього встановлення необхідного обладнання. Також підписано design systems проєкту в жовтні 2020 року і 19 жовтня розпочалась робота адміністраторів ЛКП «Львівавтодор» у ЦНАПах, які приймають документи та заяви від пільгової категорії населення.

Однією із останніх заяв мерії у травні нинішнього року була обіцянка встановити системи АСОП на усі транспортні засоби – до кінця 2021 року, а остаточною датою здачі в експлуатацію системи АСОП має стати 13 січня 2022 року.

Мар’яна КОВАЛЕНКО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: