В Україні встановили вимоги до якості мобільного інтернету

мобільний

В Україні вперше встановлено вимоги до якості мобільного інтернету, що стимулюватиме операторів покращувати покриття по всій території країни.

Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

Так, встановили технічні показники якості мобільного інтернету, затверджені Держспецзв’язку. Чіткі вимоги спонукатимуть операторів покращити мережу у містах та селах. Адже кожен українець за будь-яких умов може розраховувати на мінімально допустимий, але якісний рівень мобільного зв’язку, навіть на околиці міста.

Відтепер швидкість завантаження файлів для користувача буде не менше ніж 2 мегабіт на секунду, а їх відправки – не менше ніж 0,5 мегабіт на секунду.

«Розвиваємо мережу 4G в Україні. Чіткі показники якості мобільного зв’язку допоможуть операторам покращити покриття у селах та містах. Та зробити так, щоб більше не було ситуацій, коли потрібно шукати місце з нормальним інтернетом. До того ж місто чи село вважатиметься покритим, тільки якщо зв’язок буде доступний мінімум на 65% території», — зазначив віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Таке рішення призведе до необхідності вкладати додаткові кошти у будівництво базових станцій. Та сприятиме розвитку мереж, покращенню якості послуг для українців, а також підвищенню конкуренції між операторами.

Ще у 2010 році були сформовані державні норми якості мобільного зв’язку, але жодного показника в них не було встановлено: для сили сигналу, швидкості передачі даних чи часу можливої затримки з’єднання. Враховуючи стрімкий розвиток 4G в останні роки, нові стандарти стали вкрай необхідні.

У вересні торік Уряд прийняв «План заходів щодо підвищення якості послуг мобільного зв’язку на 2020−2022 роки», щоб вирівняти вимоги для операторів з якості. Нові показники гарантують мінімально достатню якість зв’язку. Мобільним операторам необхідно доналаштувати мережу так, щоб вони надавали мобільні послуги згідно з цими вимогами в усіх покритих населених пунктів.

В останні роки в Україні стрімко розвивається технологія 4G. Нові встановлені технічні показники якості мобільного зв’язку – ще один крок до цілі Мінцифри забезпечити покриття 95% транспортної інфраструктури та населених пунктів швидкісним інтернетом до 2024 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: