Як провести 15-17 жовтня у Львові

IMG_9327-630x420

Цього тижня українці відпочивають два додаткових дні, тому це гарна нагода вибратись з дому. У Львові на 15-17 жовтня заплановано кілька цікавих подій, з яких ви точно оберете щось для себе.

Цього тижня українці відпочивають два додаткових дні, тому це гарна нагода вибратись з дому. У Львові на 15-17 жовтня заплановано кілька цікавих подій, з яких ви точно оберете щось для себе.

ІА Дивись.info довідалась про вісім ідей, куди сходити на вихідні у Львові.

YouthSpeak Forum

У Львові триває дводенний захід YouthSpeak Forum — це щорічна подія для активної молоді, що шукає можливості для особистого розвитку. YouthSpeak Forum збирає однодумців, представників державного, громадського та бізнес секторів для отримання нових перспектив, прийняття спільних рішень та втілення їх у реальність.

Форум складатиметься з трьох основних частин із мотивуючи спікерами, воркшопів та предтсавлення можливостей для молоді в компаніях, які роблять прямий внесок в КСВ в Україні, а також можливості від представників громадського сектору.

На подію запрошено спікерів: Кріс Косик, Druiddi, Юрія Гнатюка, Олега Мальця, Марину Пташник та Цвітанну Якимечко, а також представників українських компаній, зокрема: Nestlé Business Services Lviv, PwC Service Delivery Center in Lviv, KPMG.

Форум триватиме ще впродовж 15 жовтня у приміщені !FESTRepublic (10 корпус).

Siesta Fiesta BBQ

Команда «Львівські ярмарки» привозить до міста фест Siesta Fiesta BBQ 15-17 жовтня. Цікавинки Мексики зберуть на площі перед Львівським університетом ім. Івана Франка: великий фудкорт з рестораном мексиканської кухні, фотозони, танці, майстер-класи, дитячі зони та BBQ.

Організатори фесту запланували влаштувати автентичне мексиканське свято посеред Львова. На відвідувачів чекає легендарна мексиканська сієста, що складається із 3 частин:

  • Їжа та напої для гарячого темпераменту. На великому фудкорті працюватиме ресторанчик мексиканської їжі. Тако, буріто, гуакамоле та соковите м’ясо BBQ із соусом чилі розширять уявлення про смак. Під смачну їжу пропонують переглянути Чемпіонат барбекю Грілекс — кулінарну дуель між професіоналами та аматорами із приготування страв на грилі.
  • Танці та музика для гарячих сердець. Альтернативна музична школа MUZcool влаштує безкоштовний музичний майстер-клас для кожного, хто хоче навчитися грати на барабанах, гітарі та фортепіано. Щоб на 100% вжитися в роль аміґо чи сеньйорити, усіх запрошують на латиноамериканську вечірку із Salsa Club Lviv щодня о 20:00 год. Для тих, хто любить спокійний відпочинок, влаштують показ мексиканських фільмів з українськими субтитрами.
  • Фотозони, декорації та грим для красунь і красенів.

Організатори підготували фотозони, автентичні мексиканські костюми та гримерну, щоб перетворювати гостей у темпераментних аміґо за кілька хвилин.

Найцікавіше: на фесті можна одружитися, щоправда, жартівливо і навіть отримати сертифікат фестивального одруження.

На Siesta Fiesta BBQ працюватиме зона почесних гостей. Туди можна потрапити, придбавши дводенний абонемент на 2 осіб.

На балет

У п'ятницю, 15 жовтня, на сцені Театру опери та балету пройде постановка балету в двох діях за поемою Байрона «Корсар». Обіцяють неймовірно барвисте видовище за твором англійського поета-романтика, яку вперше поставили на сцені Паризької Опери в 1856 році.

Інтригуюча і хвилююча картина з життя корсарів чекає глядача на сцені театру. Як це часто буває, справжні пригоди не можуть обійтися без любові. У центрі оповідання знаходяться палкі почуття між ватажком корсарів Конрадом і вихованкою господаря невільничої ринку Медорою, яку вже приглядів для гарему заможний паша Сеїд. Наших героїв чекає зрада, викрадення, самопожертва і безліч лихих перешкод і несподіваних поворотів на шляху до спільного щастя.

Квитки можна придбати тут.

«Класика Незалежності: музичний діалог». 

У Lem Station 15 жовтня о 19:00 відбудеться мистецький проєкт «Класика Незалежності: музичний діалог». Тут лунатиме музика сучасних українських композиторів в поєднанні з перфомансом Colloquim з елементами художньої пластики та світла.

У програму концерту увійдуть твори сучасних українських композиторів, створених від 1991 року:  Валентина Сильвестрова, Святослава Луньова, Михайла Шведа, Олексія Ретинського, Золтана Алмаші, Марії Шишак та Анни Аркушиної.

Формат «діалогу» як лейтмотив проєкту, спрямований не лише між музикою та слухачами, композиторами та виконавцями, а також між поколіннями музикантів і способом взаємодії митців одне з одним. Використання аудіофонограм, відеоінсталяції, художньої пластики та танцю буде втілено у перформансі Сергія Горобця як ще один елемент «діалогу». Виконавці – відомі українські музиканти.

«Кримські сонети»

В Салоні Палацу Лозинського буде представили близько 30 пленерних етюдів художника Яна Ціонглінського, створених у 1900 та 1902 роках під час його подорожей Кримом.

Художник, захоплений сонетами Адама Міцкевича, назвав цей цикл робіт «Кримськими сонетами». Ян Ціонглінський обожнював Крим та подорожі, часто гостював у приятеля в Ялті, бував у Гурзуфі та Бахчисараї.

Виставку продовжено до 31 жовтня.

Святковий концерт

У свій день народження «Дударик» запрошує на святковий концерт у Львівську оперу. У неділю, 17 жовтня, о 18:00 годині хорова капела «Дударик» представить святкову програму «Дударик 50». Цей концерт буде головним із мистецького марафону до ювілею капели.

Ексклюзивними гостями буде «Хорея Козацька», лицарі духу, завзяті дослідники, реконструктори і репрезентанти української музики 17-20 століть, а це пісні світські і козацькі, канти, псалми, думи, пісні і гімни часів до і пост УНР.

Кількість квитків обмежена згідно з карантинними нормами, лише 50% залу. Квитки за посиланням.

 ТЕТРАМАТИКА

У Львові завершується фестиваль аудіовізуального мистецтва, що стартував 12 вересня. Фестиваль зосереджений на мультимедійному та інтерактивному мистецтві. У його фокусі – сегмент сучасного мистецтва, пов’язаний з найактуальнішою та найперспективнішою сферою людської діяльності – новітніми технологіями.

17 жовтня запрошують на захід мистецької групи «НУРТ» [UA]. Михайло Барабаш, Остап Мануляк, Юрій Булка. Подія відбудеться на LEMStation (вул. Дмитра Вітовського, 57). Вхід вільний.

Мистецький проєкт

17 жовтня о 19:00 годині презентують мистецький медіа-проєкт «МИ».

Це зустріч-представлення проєкту про ту сторінку історії, яку ми досі не перегорнули. Це відеодокументація життя людей різних соціальних груп під час карантину або спосіб досліджувати історичне через глибоко суб’єктивне та приватне. Відбудеться усе в театрі Лесі.

Нагадаємо, з понеділка, 18 жовтня, у Львові посилюють карантинні обмеження, відтак головні зміни стосуватимуться якраз культурної сфери.

  • Якщо ж ідеальні вихідні для вас — це переглядати цікаві фільми, радимо обрати стрічку за цим посиланням.
  • Для тих, хто вирішив «утекти» від гамірного міста та провести вікенд поза межами Львова, можна знайти локації для мандрів тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: