У Львові відкрили центр обслуговування пасажирів

1U5A2017
Фото Романа Балука, ЛМР

На вулиці Горбачевського, 10 розпочав роботу Центр обслуговування пасажирів.

Як розповів директор ЛКП «Львівавтодор» Микола Власюк, центр почав прийом пасажирів ще 20 жовтня.

Як повідомляє кореспондент ІА Дивись.info, тут мешканці можуть подати документи на виготовлення пільгової транспортної картки, яка дасть право пільгового проїзду в громадському транспорті після запуску електронного квитка.

«Від учора ще 11 наших адміністраторів приймають документи від пільгової категорії населення на виготовлення персоналізованої транспортної картки. Центр обслуговування пасажирів працює у звичному режимі з понеділка по четвер з 9:00 год. до 18.00 год та у п'ятницю з 9:00 год. до16:45 год. Для попереднього запису необхідно зателефонувати на номер гарячої лінії 0 800 303 007», - розповів Микола Власюк.

Він додав, що у центрі також працює кол-центр, де мешканцям надають консультації.

Адміністратори опрацьовують усі заяви і підтверджують друк пільгових карток.

«А ще тут розміщено і центр, де друкують пільгові квитки: швидкодруком 300 штук в годину. І адміністратори на робочих місцях теж будуть мати можливість друкувати і видавати пільгові картки безпосередньо в день подачі документів», - додав Микола Власюк.

За його словами, зараз на території Львівської міської територіальної громади працює уже 25 пунктів прийому документів на виготовлення пільгової транспортної картки та 36 адміністраторів. А З 25 жовтня у ЦНАПах працюватиме ще додатково 10 адміністраторів, які надаватимуть інформаційну допомогу при подачі документів.

«Часу до запуску електронного квитка залишилося небагато, і лише силами центру ми б не забезпечили картками всіх мешканців» - розповів Микола Власюк.

Віг додав, що Львів врахував досвід Вінниці: там був тільки один пункт прийому документів та видачі карток, що призвело до великих черг впродовж 6 місяців.

«Щоб уникнути цього, ми відкрили у Львові 25 таких пунктів», - пояснив Микола Власюк.

Перші пільгові транспортні квитки розпочнуть видавати вже у листопаді, на цей час штат адміністраторів зросте до близько 90 осіб.

«Ми розширюємо можливості роботи по прийому документів, видачі квитка, інформуванню пільгових категорій населення в ЦНАПах, районних адміністраціях, Центрі учасників бойових дій, тут та в кількох ЛКП.

На сьогодні документи на виготовлення карток подали понад 60 тисяч пільговиків.

«За даними, які нам надали, у Львові є орієнтовно 250 тис. пільговиків. Ми розуміємо, що вони можуть бути продубльовані в різних базах, тож їх може бути менше, але та кількість адміністраторів, яку ми плануємо залучити, власне, розрахована на таку кількість пільговиків»,- сказав Микола Власюк.

Подати документи на виготовлення пільгового проїзного квитка можна також через особистий кабінет мешканця на сайті Львівської міської ради.

«Зважаючи на епідситуацію, закликаю родичів, близьких допомогти кожному пільговику максимально скористатися електронним кабінетом мешканця», - наголосив Микола Власюк.

Нагадаємо, е-квиток у Львові намагаються впровадити майже десять років.  Першу спробу зробили 2012 року, коли мерія хотіла залучити до проєкту латвійську компанію-інвестора, втім, все зійшло нанівець.

Через три роки процес навкола цього питання знову пожвавився, і 2015-го Львів підписав меморандум із ЄБРР. Таким чином Європейський банк реконструкції та розвитку задекларував готовність надати кошти ЛКП «Львівавтодор» під гарантії міста на впровадження системи електронного квитка.

Розмір позики, яку готовий надати банк – не більше 10 млн євро. Наступного року в мерії ухвалили умови кредиту від ЄБРР для впровадження е-квитка із наміром реалізувати проєкт за два роки, себто 2018 року.

У серпні 2017 року ЛКП «Львівавтодор» підписав кредитну угоду та оформив фінансування на загальну суму 10 мільйонів євро, місто внесло 1,2 мільйона євро. Замовниками проєкту е-квитка у Львові є ЛКП «Львівавтодор» та Львівська міська рада, а впроваджуватиме його в життя консорціум двох компаній — чеська Mikroelektronika та львівська SoftServe.

Торік у березні відбулося підписання договору з консорціумом Mikroelektronika & SoftServe – переможцем тендеру (стартом проєкту, згідно з договором, вважається 15 травня 2020 року). А 25 вересня здійснені технічні заміри у громадському транспорті представниками із Mikroelektronika для майбутнього встановлення необхідного обладнання.

Також підписано design systems проєкту в жовтні 2020 року і 19 жовтня розпочалась робота адміністраторів ЛКП «Львівавтодор» у ЦНАПах, які приймають документи та заяви від пільгової категорії населення.

Однією із останніх заяв мерії у травні нинішнього року була обіцянка встановити системи АСОП на усі транспортні засоби – до кінця 2021 року, а остаточною датою здачі в експлуатацію системи АСОП має стати 13 січня 2022 року.

Володимир ГАЛЕЧИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: