Чоловіка, якому вперше в Україні пересадили легені, готують до виписки (відео)

242596525_2380390975429694_6612627771116843311_n

56-річного Віктора, якому першому в Україні успішно трансплантували легені, готують до виписки.

Про це розповів головний лікар лікарні швидкої допомоги Львова Олег Самчук 25 жовтня.

«Нарешті я можу про це сказати. Ми готуємося виписувати чоловіка, якому першому в Україні успішно трансплантували легені. Віктору - 56. Понад десять років він мав хронічну хворобу легень, останні чотири майже не виходив з квартири. Його життя залежало від кисневого концентратора і без трансплантації він не мав жодних шансів. Зараз його не впізнати», - пише Самчук.

І додає, що кожного дня Віктор багато годин проводить в русі, займається на тренажерах, виконує дихальні вправи. Набрав три кілограми. Має чудовий апетит і дуже багато планів на життя.

Виписка запланована уже на цю середу.

Операцію чоловікові виконали у вересні нинішнього року.

Донор, який помер від геморагічного інсульту, врятував життя п’ятьом людям. Стан 54-річного чоловіка був несумісний з життям. Та попри трагедію, сім’я донора — дружина та двоє дітей — дали згоду на забір органів. Відтак завдяки йому було врятовано п'ятьох людей: водночас було зроблено другу трансплантацію серця наймолодішій українці — 12-річній дівчинці.

Нагадаємо, як повідомляв у травні Олег Самчук загалом на Львівщині є близько дванадцяти осіб, котрі чекають на трансплантацію легень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: