Без покращень: кількість хворих на коронавірус на Львівщині продовжує зростати

IMG_4557
ілюстративна світлина, взята з архіву редакції.

Попри те, що Львівщина вже майже тиждень перебуває у «червоній» зоні,  кількість хворих  продовжує зростати карантину, а тенленції залигаються тривожними.

Попри те, що Львівщина вже майже тиждень перебуває у «червоній» зоні, кількість хворих продовжує зростати, а тенденції залишаються тривожними.

Про це під час брифінгу 5 листопада розповів директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис.

«Щоденно ми фіксуємо високий коефіцієнт виявлення нових випадків захворювання, достатньо високі показники госпіталізації. Відповідно, зростає і заповненість Covid-стаціонарів. На ранок 3320 осіб перебувають у лікарнях, а завантаженість ліжкової мережі становить 67%. Лише за вчорашню добу було госпіталізовано 300 осіб. Тобто, вже впродовж двох тижнів кількість госпіталізацій залишається стабільно високою, і коливання йде лише у бік зростання», - сказав він.

В реанімаціях перебуває понад 200 осіб, 65 – на апаратах ШВЛ.

«Щодо кількість викликів швидкої допомоги, то тут ми наразі теж не бачимо тенденції до стабілізації. Щодоби це від 190 до 220 викликів до пацієнтів з коронавірусом та підозрою на нього. Якщо взяти загальну структуру викликів, то 25-30% це пацієнти з коронавірусом», - додає директор департаменту.

Орест Чемерис не береться прогнозувати, коли стабілізується ситуація.

«Коли точно стабілізується ситуація, прогнозувати важко. Якщо брати досвід перебування Львівщини у «червоній» зоні під час попередніх хвиль захворювання, стабілізації показників ми досягали на 7-10 день. Під час першої хвилі – це була 7 доба, під час останньої, весняної, – це була 10-11 доба з моменту введення карантину. Але тенденції є достатньо тривожними і ми готуємося до того, що сценарії можуть бути найрізноманітніші. Ця хвиля коронавірусу – важча. Хочу нагадати, що перший приріст хворих у стаціонарах фіксували ще на початку серпня. Тому фактично ця хвиля у нас триває вже четвертий місяць. У той час, коли попередні хвилі тривали до 6-7 тижнів, далі ми доходили до піку, та захворюваність йшла на спад. Ця хвиля важча, триваліша у часі та більш небезпечна. З моменту запровадження «червоної» зони повинен пройти певний час, щоб перервався ланцюг поширення хвороби. Також потрібно, щоб люди дотримувалися норм особистої безпеки. Нам не вистачить ніяких сил, щоб прослідкувати за дотриманням усіма правил карантину», – пояснив він.

Щодо вакцинації, то на Львівщині щеплення зробили 1 192 357 осіб. З них повністю провакцинованими є 467 839.

«На Львівщині вже двома дозами провакциновано вже 23% населення, 30% отримали першу дозу вакцини. Проблем із поступленням вакцини на Львівщину немає. Усі вакцини схвалені ВООЗ, рекомендовані до застосування території України. Тому вкотре закликаю усіх вакцинуватися», – заявив Орест Чемерис.

Водночас на Львівщині не використали близько 40 тисяч доз вакцини від коронавірусної інфекції AstraZeneca.

«Вакцина AstraZeneca поступила на Львівщину як невідкладна допомога. Є близько 40 тисяч доз цієї вакцини, яку область не використала. Відповідно вона повертається на централізовані склади. Вже на місці її утилізують», – зазначив Орест Чемерис.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: