Хто винен: як Садовий і депутати пересварилися через е-квиток

IMG_0093-696x464-696x464

Депутати ЛМР не заклали у проєкті бюджету Львівської МТГ на 2022 рік кошти на на запуск електронного квитка.

З таким звинуваченням під час сьогоднішнього засідання виконавчого комітету виступили міський голова Андрій Садовий та його заступниця з питань ЖКГ Ірина Маруняк. Депутати натомість звинуватили мера та чиновницю у брехні та маніпуляціях.

Зокрема, як заявила Ірина Маруняк, бюджетна комісія не передбачивши коштів у проєкті бюджету, поставила під загрозу його запуск у січні наступного року.

«Ми просили, щоб було виділено 400 млн грн на впровадження е-квитка – оплату за кілометраж. А був виділений 1 млн грн. Якщо ми говоримо про пільгові перевезення, то ми просили виділити 315 млн грн. Виділено кошти лише на один місяць, на січень, – 26 млн грн. Для нас дуже важливо, щоб е-квиток був впроваджений, проведена дуже велика робота… Ми готові рухатись далі, робити все поетапно, але нам необхідно, щоб кошти у загальному фонді були закладені у повній мірі, щоб ми кожен раз не ходили на комісії. Були зауваження транспортної комісії щодо того, що немає програм. Програми є готові, ми готові їх презентувати, в тому числі й на сесії 23 грудня», – заявила Ірина Маруняк.

Міський голова Андрій Садовий пішов ще далі і назвав дії депутатів саботажем.

«Тобто ми сьогодні маємо фактично саботаж щодо введення електронного квитка через нерозуміння частини депутатів, що потрібно приймати відповідні рішення», - додав міський голова Андрій Садовий.

Такі заяви обурили голову бюджетної комісії ЛМР Наталія Шелестак, яка назвала їх брехнею та маніпуляціями.

«Я навіть не хочу нічого слухати про саботаж, не хочу слухати ті маніпуляції, які зараз відбуваються, бо це – абсолютна брехня. Ірина Михайлівна так себе ніколи не поводила, я так розумію, що це – шоу. Чому стільки років у нас впроваджується е-квиток, а програма, за якою буде здійснюватись фінансування, напрацьовується на потім? І ніхто ті 400 млн грн нікуди не дівав, 1 млн грн залишили у стрічці, а всі інші кошти залишили на ту нову можливу програму, яку нам потім хтось розкаже. Фінанси – це не якісь міфічні речі, це є прогнозування, на яке має бути законна підстава. А ваші виконавці, впроваджуючи такий важливий е-квиток, не готують програму, під яке буде йти фінансування, не пояснюють, звідки береться таке фінансування», – заявила Наталія Шелестак.

Голова комісії транспорту, зв'язку та міської мобільності Ігор Зінкевич запропонував розділити фінансування е-квитка на дві окремі ухвали – окремо виділити компенсацію перевізникам за обслуговування пільговиків, за діючою зараз схемою, а решту – вже після запуску е-квитка – зі кілометр роботи.

«Тих понад 300 млн грн пільгові перевезення вирахували за кількістю пасажирів. Гроші на компенсації за старим принципом потрібно рівно на 13 днів січня, бо потім компенсації перевізникам будуть нараховувати за кілометр роботи. Я пропонував зарезвувати ті кошти, але вважаю, що програму нам потрібно розділити на дві частини», – заявив Ігор Зінкевич.

Володимир ГАЛЕЧИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: