Львів та околиці: який вигляд мають головні різдвяні ялинки (фото, відео)

IMG_4823-696x464
Фото: Дивись.info

Традиційно перед Різдвяними святами по всій Україні встановлюють і прикрашають ялинки. Зокрема, у Львові та області вічнозелені красуні починають сяяти напередодні Дня святого Миколая.

ІА Дивись.info зробила підбірку головних ялинок міст на Львівщині.

Львів

Нинішнього року у Львові засвітили символ свята надвечір у п'ятницю, 17 грудня. Ялинка заввишки 17 метрів, її містові подарував мешканець Оброшиного Василь Козленко.

Фото: Роман Балук

Цього року для ялинки обрали нову концепцію новорічно-різдвяної ілюмінації. Дерево, як і торік, прикрасили рясним освітленням, але, окрім того, додали іграшки у вигляді ромбів, різдвяних «павуків». Також цього року довкола дерева поставили нову мистецьку огорожу, яку створили за ескізами відомої львівської художниці Дарії Альошкіної.

Стрий

На Майдані Незалежності у Стрию 18 грудня засвітили найбільшу ялинку міста. Відтепер вона є головною окрасою зимового Стрия.

«Свято для городян влаштували муніципальний естрадно-духовий оркестр «Стрий», вокально-інструментальний ансамбль «Говерла», народний ансамбль танцю «Стрияночка», вокалістки Оля Катерняк та Ірина Микитин», - повідомили у міськраді.

Борислав

Святкові вогні головної ялинки міста запалали на площі Івана Франка.

На відкритті виступали місцеві колективи, а новинкою на зимовому святі стало піротехнічне шоу, на яке із захопленням спостерігали і діти, і дорослі, розповіли у міськраді.

Винники

Щороку головну ялинку міста Винники прикрашають у парку Незалежності.

Торік, до речі, новорічне дерево здобуло друге місце у конкурсі «Найкраща ялинка Львівщини – 2021», в якому змагалися за перемогу 40 міст і населених пунктів Львівської області.

Фото: Ростислав Пендюк

Дрогобич

Ялинка у Дрогобичі прикрашена новорічними іграшками, які розмалювали представники Дитячого парламенту та учні художньої школи Дрогобича: це ангели, яскраві птахи, зірки та міфічні герої.

Фото: Дрогобицька міськрада

Іграшками головну ялинку міста прикрасив мер Тарас Кучма із молоддю.

Жовква

У Жовкві головна ялинка засяяла 19 грудня на головній площі після вистави «Неймовірні пригоди на Миколая» у Народному домі.

Фото Олега Вольського

Славське

Новорічна ялинка у Славському засяяла на головній площі 19 грудня. Для наймолодших учасників підготували театральне дійство з казковими героями , а для дорослих – музичний подарунок від Павла Табакова, вокального ансамблю «Орфей» та місцевих колективів.

Фото: Славська селищна рада

А у вечері разом з Dj CONIBEZ всі водили хороводи довкола ялинки та грілися гарячим чаєм та глінтвейном.

Мостиська

У місті ялинка засяяла увечері 18 грудня.

Самбір

Ялинку тут засвітили у переддень святого Миколая. На відкритті лунали мелодії сурмачів, дзвінкі колядки у виконанні гурту «Самбірчани», жіночого хору «Червона калина» та дитячого хору «Світанок» і усіх разом дітей на площі, вітання Миколая, святкові гірлянди та холодні вогні, казкові персонажі та смаколики від юних кондитерів ліцею сфери послуг викликали захоплення та щирі посмішки усіх, хто прийшов на свято.

Фото: Самбірська міськрада

Також на площі облаштували нову фотозону — арку із гірлянд та казковими персонажами.

Трускавець

Головна ялинка засяяла на день святого Миколая. На відкритті заспівали місцевий хор та гурт, хореографічний ансамбль, а також вихованці Доброгостіської музичної школи.

Фото: Трускавецька міськрада

Традиційно до малечі завітав Святий Миколай, який цієї зими відкрив свою резиденцію у Трускавці і залишиться на курорті до завершення Новорічно-Різдвяних святкувань.

Червоноград

Новорічна красуня цього року рясно оздоблена синіми гірляндами і має набагто величніший вигляд, нііж торішня. Нова ілюмінація обійшлася міському бюджету у 49 тисяч гривень.

Фото: Бужнет

Золочів

Нинішнього року головну красуню Золочева оздобили у жовтий колір.

Засяяла вона увечері 18 грудня на площі Незалежності, біля пам’ятника В’ячеславу Чорноволу.

Кам'янка-Бузька

Вічнозелену красуню засвітили на центральній площі міста і тим самим розпочали цикл різдвяно-новорічних святкувань.

Пустомити

Ялинку у Пустомитах допомагали оздоблювати учні 10-Б класу першої школи.

Броди

У Бродах нинішнього року прикрасили 13-метрову ялинку на центральній площі, не зрубуючи нового дерева, як це було в попередні роки.

P.S

Нагадуємо, у Львові з 18 грудня стартував продаж ялинок. Із переліком локацій, де можна придбати легальні різдвяні дерева, можна ознайомитись тут. За них доведеться віддати із гаманця від ста гривень. У Львівському ОУЛМГ кажуть, що цього року для продажу зрубали понад вісім тисяч дерев.

Орієнтовна ціна на ялинки 1-3м. буде становити 100 – 350 грн. Кожна новорічна ялинка буде маркуватися биркою або самоклеючою стрічкою із штрих-кодом, яка містить інформацію про місце заготівлі, що підтверджує законність її реалізації. Водночас за кожну незаконно зрубану новорічну ялинку накладатиметься штраф — від 510 грн. та нараховуватиметься шкода завдана лісовому господарству, розмір якої за одне деревце в залежності від діаметру становитиме від 546 гривень.

А тут можна побачити, який вигляд мали головні ялинки Львова за останні одинадцять років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: