Хакери атакували сайти міністерств та «Дію»

хакери
Зображення ілюстративне

У ніч з 13 на 14 січня хакери здійснили глобальну атаку на сайти Кабінету міністрів та окремих міністерств. Також тимчасово недоступний сайт держпослуг «Дія».

Про це повідомляється на сайтах міністерств, зокрема й на Міносвіти.

Там повідомили, що через глобальну атаку, яку здійснили хакери серед ночі, офіційний сайт міністерства тимчасово не працює. У відомстві закликали користуватися іншими вебресурсами, зокрема офіційними сторінками міністерств у соцмережах.

Поки що тривають роботи з усунення несправності, а також працює кіберполіція.

Зокрема, не працює сайт Кабміну, МЗС, ДСНС, Міносвіти, Мінспорту, Міненерго, Мінагрополітики, Мінветеранів, Мінізахисту довкілля та Держказначейства.

Крім того, на стартовій сторінці МЗС кількома мовами можна побачити повідомлення про те, що особисті дані українців будуть у загальному доступі в мережі.

«Українець! Всі ваші особисті дані були завантажені в загальну мережу. Всі дані на комп'ютері знищуються, відновити їх неможливо. Вся інформація про вас стала публічною, бійтеся і чекайте гіршого. Це вам за ваше минуле, сьогодення і майбутнє. За Волинь, за ОУН УПА, за Галичину, за Полісся і за історичні землі».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: