Скільки дітей в Україні хворіє коронавірусом

карантин
ілюстративне фото

Левова частка дітей, які підхоплюють коронавірус, припадає на вікову групу десять-чотирнадцять років.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров'я України 25 січня.

«За весь час пандемії в Україні на COVID-19 захворіло 237 830 дітей. Найбільше підтверджених випадків захворювання серед дітей виявлено у віковій групі 10–14 років – понад 40%. Ще 26% припадають на категорію 15–17 років», - йдеться в повідомленні.

На стаціонарному лікуванні, додають у відомстві, станом на 24 січня перебуває 1120 дітей. Таким чином, наразі вже зайнято понад 30% ліжок, виділених для лікування неповнолітніх пацієнтів із COVID-19.

У МОЗ нагадують: в Україні діти з 12 років можуть отримати щеплення від коронавірусу, а віднедавна доступ до препаратів спростили, скасувавши обов'язкову вимогу мати всі рутинні щеплення. Вакцинують їх препаратом Comirnaty від Pfizer-BioNTech: вакцина пройшла усі необхідні дослідження для дітей віком 12-17 років, які довели її ефективність та безпечність. Виробник вніс в інструкцію до вакцини зміни, якими дозволено використовувати цю вакцину дітям від 12 років. За даними Центрів з контролю та профілактики захворювань США на середину жовтня 2021 року, вакцина Pfizer на 93% ефективна проти госпіталізації підлітків.

Водночас для підлітків з 14 років дозволять брати участь у проєкті «єПідтримка», за яким вакциновані обидвома дозами вакцинами проти коронавірусу українці можуть отримати віртуальну тисячу гривень, (а за третє, бустерне щеплення повнолітні громадяни — ще по 500 грн). Їх діти зможуть витратити на позашкілля: гуртки, секції, додаткове навчання тощо. Програма діє із 19 грудня 2021 року та працюватиме щонайменше до кінця нинішнього року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: