Лижні перегони та театр, або Куди сходити 5-6 лютого у Львові

карантин
Восени зростає захворюваність на гострі респіраторні захворювання. Фото: архів Дивись.info

Цими вихідними у Львові пройде низка цікавих заходів.

Якщо ви плануєте відпочити душею упродовж п'ятого-шостого лютого, - пропонуємо обрати щось саме для себе. ІА Дивись.info розповість про найцікавіші. У переліку — музика, театр та розваги.

Лижні перегони у Шевченківському гаю

У суботу, 5 лютого, у Львові відбудуться лижні перегони. Збір учасників – паркінг Музею народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького (Шевченківський гай) вулиця Чернеча Гора, 1.

Львівські лижні перегони фото: Ольга Гринюх

Учасники можуть принести власне обладнання або орендувати його на місці у пункті прокату бігових лиж. Реєстрація відбудеться лише онлайн. 

Усі охочі також зможуть відвідати виставку лижного спорядження та скуштувати різні смаколики на фуд-кортах.

Початок об 11.30 годині. Вхід вільний.

 «Стрічки та трикутники»

Львівський муніципальний мистецький центр запрошує на десяту велику виставку – персональний проєкт Давида Чичкана «Стрічки та трикутники». У ньому Давид Чичкан розмірковує про українську ідею та українську ідентичність й представляє візуальну естетику, розроблену ним для майбутнього поступу українства.

Омріяна художником Україна – це прогресивна, революційна, соціальна та незалежна країна; нездійснений модерністський проєкт, ідейні підвалини якого були закладені Михайлом Драгомановим, Іваном Франком, Лесею Українкою та іншими українськими інтелектуалами. У серії графічних робіт, що стилістично відсилають до політичного плакату кінця ХІХ – першої половини ХХ століть, художник зображає уявну, альтернативну, втрачену або майбутню Україну, що стає для нього ескапістським притулком в часи неолібералізму та загострення імперіалістичної загрози з боку Кремля.

Давид Чичкан (1986) – сучасний український художник, який послідовно розвиває критичний напрямок в мистецтві, перетворюючи власну художню практику на інструмент трансформації суспільства. Працює з такими медіа як графіка, живопис, стріт-арт та перформанс.

Виставка буде вільною для відвідування щодня з 4 до 28 лютого з 10:00 до 21:00.

«Насолода від чесності»

Комедія за п’єсою Луїджі Піранделло «Насолода від чесності» відбудеться 5 лютого у Львівському академічному духовному театрі «Воскресіння» на пл. генерала Григоренка, 5.

«П’єса з маловідомих і малопопулярних за межами Італії, на відміну від «Шість персонажів в пошуках автора» і «Генріха 4». В Україні ще не ставилася в жодному театрі. Прем’єра першої постановки відбулася в листопаді 1917 року в Туріні. В Італії п’єса досить популярна, ставиться часто, в 60-70-х було знято кілька художніх фільмів за її мотивами», - розповіли у театрі.

Піранделло – один з найвпливовіших драматургів Італії 20-го століття. Видатний теоретик театру, засновник впливого напрямку «театр гротеску». Лауреат Нобелівської премії з літератури 1934 року за «творчу сміливість у відродження сценічного і драматургічного мистецтва». У центрі сюжету – афера з фіктивним одруженням.

Початок - о 18.00 годині. Квитки - тут.

Для дітей

5 лютого о 12.00 та 14.00 покажуть дитячу виставу «У гості до сонечка». Вистава відбудеться у Львівському театрі естрадних мініатюр «І люди, і ляльки», вул. Фредра, 6.

«Для двох маленьких курчат вже стало доброю звичкою гукати щовечора Сонечку: «Надобраніч!», а прокинувшись на світанку: «Доброго ранку!». Але одного разу воно не з'явилось на небі. Маленькі непосиди вирішили з'ясувати причину такої поведінки і вирушили до Сонечка в гості. Мандруючи стежинами, чи то власного подвір'я, чи неосяжного світу, курчата пережили незабутні пригоди та зустрічі».

Квитки - тут.

Концерт Дар'ї Курташ 

У Львові 5 лютого у Львівському ресторані «Валентино» виступить Оперна співачка Дар'я Курташ — вокалістка, викладач академічного та естрадного вокалу.

З 19.00 запрошуємо всіх бажаючих забронювати столик і потанцювати.

Столики можна забронювати за номером (097) 235 67 77.

Мої родичі та інші покидьки

Сімейну сагу за п’єсою «Мать Горького» Лєни Лягушонкової покажуть у театрі Лесі 6 лютого.

Дядько, який їздить на заробітки в Москву. Двоюрідний брат, який копає бурштин. Тітка, яка безкінечно надсилає передачки в тюрму синові-рецидивісту. Бабця, яка виховує дітей своєї непутящої дочки. Вуйко, який відводить каналізаційні відходи прямо в річку. Сестра, яка двадцять років живе в Чехії і передає звідти прострочені продукти. Її чоловік, який вважає, що вона там торгує тілом.

Початок - о 19.00 годині.

Квитки - тут.

P.S

На Львівщині з 31 січня посилили карантинні обмеження у зв'язку з пандемією коронавірусу. Тому відвідувати мистецькі масові заходи дозволено за умови повної вакцинації проти коронавірусу (обидвома дозами), тобто прихопити з собою «зелений» сертифікат про вакцинацію.

Альтернатива — негативний ПЛР-тест, зроблений не пізніше, ніж за 72 години до заходу чи довідка із протипоказами до вакцинації.

Окрім цього, квитки на більшість заходів зі списку можна придати, скориставшись тисячею за вакцинацію.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: