Куди поїхати та що побачити у другий місяць зими на Львівщині

IMG_6144

Другий місяць зими поки що тішить гарною зимовою погодою, а у післясвятковій метушні так і хочеться вирватись на мінівікенд разом із родиною чи близькими.

ІА Дивись.info розповідає про п'ять локацій на Львівщині, де можна провести затишні вихідні, які запам'ятаються надовго.

Костел Семи Скорбот Діви Марії 

Окрім походу в гори, у Сколе є безліч цікавих місць, де варто побувати. З-поміж таких локацій є костел Семи Скорбот Діви Марії. Сакральну споруду звели 1660 року за кошти графів Сенявських. Тоді костел був дерев'яним, через понад дві сотні років за сприяння сколівської римо-католицької громади та активного меценатства баронів Ґределів на місці святилища звели нову цегляну споруду, що діяла до вересня 1939 року.

Фото: m-a-d-m-a-x.livejournal.com

Під час Другої світової війни будівля зазнала значних пошкоджень і в післявоєнні роки використовувалася спочатку як склад, а потім як електростанція.

Ще через понад три десятки років обладнання електростанції перенесли на інше місце і лиш 1991 року руїни костелу повністю відбудували, займались цим місцеві парафіяни.

Тюбінг-парк

На Львівщині є кілька тюбінг-парків, а ця розвага до вподоби як дорослим, так і малим. Одніє із таких локацій є парк розваг Уруру у Старому Селі за 20 кілометрів від Львова.

Фото зі сайту парку розваг

Окрім катання на тюбах, тут можна знайти макети анімованих динозаврів, поспостерігати за виверженням вулканів, пострибати на батутах, а також покататися на гойдалках.

В Уруру є траси як для новачків, так і для досвідчених тюбінгістів. Тут можна вибрати один з кількох спусків для катання, серед яких і трьохрядовий сімейний. Крім цього, можна вибрати висоту спуску ― сім, десять чи дванадцять метрів. Любителі гострих відчуттів можуть скористатися трасою з поворотом, а  для дітей доступний спуск з невеликого схилу.

Грушів

Віряни знають це місце дуже добре. Саме церква Пресвятої Трійці у Грушеві на Дрогобиччині стала відомою наприкінці 80 років, бо тут, за переказами, зафіксували появу Божої Матері.

«На місці, де нині знаходиться церква Пресвятої Трійці, наприкінці XVIII — на початку XIX ст. росла стара дуплава верба. У дуплі, як у криниці, була вода. Цю воду пили, нею милися, і після кількох чудесних оздоровлень почали вважати цілющою. А високо на вербі між гіллям висіла ікона із зображенням Пречистої Діви Марії. Хто і коли повісив її — невідомо. До цієї святині приходило багато прочан», - розповідають на сторінці ітерактивної карти УГКЦ.

26 квітня 1987 року 12-річній дівчинці Марії Кізім на балконі зачиненої церкви явилася Пресвята Богородиця. Звіска швидко облетіла міста і села. Попри заборони влади, з’їжджалися тисячі людей. З 7 липня 1988 року тут було відновлено Богослужіння. Тоді Грушів відновив свою колишню славу відомого відпустового місця.

Садиба єнотів

За п'ять кілометів від Буська на Львівщині, неподалік соснового лісу, розляглась садиба, де мешкають єноти. І не тільки ці тваринки. Тут можна покататись верхи, побачити осликів та страусів і гарно провести час із родиною.

Садиба діє на території кафе «Трафік» поблизу Буська і Верблян.

Бродівський замок

Про це замок мало говорять туристам, та неподалік Львова збереглася фортифікаційна споруда XVII—XVIII століття. Хоч пам'ятка нині перебуває у занедбаному стані.

Фото: "Край"

Колись на території Бродівського замку ще за кілька століть до появи розташовувався дитинець давньоруського міста. Припускають також, що наприкінці XVI століття саме на цьому місці звів свій оборонний замок тодішній господар міста Станіслав Жолкевський. А ось замок – це вже дітище польного гетьмана Станіслава Конєцпольського, який розпочав зводити твердиню 1630 року одразу після придбання Бродів. Сам замок – творіння інженерної думки знаменитого Гійома Левассера до Боплана та італійського будівничого Андреа дель Аква.

 

 

P.S

Нагадаємо, синоптики прогнозують, що впродовж вихідних, п'ятого лютого на Львівщині буде хмарно, вранці та вдень часом мокрий сніг та дощ, на дорогах ожеледиця. Температура вночі від 4° морозу до 1° тепла, вдень від 1° морозу до 4° тепла.

Шостого лютого очікується невеликий мокрий сніг. На дорогах ожеледиця. Температура вночі 2 – 7° морозу, вдень від 1° морозу до 4° тепла.

  • Якщо цими вихідними ви плануєте розважитись, то місця для активного відпочинку на Львівщині можна знайти ось тут.
  • Обирайте також інші локації для мандрів Львівщиною та Україною. До речі, квитки на потяги можна придбати, скориставшись «тисячею за вакцинацію».
  • Також гарна ідея провести вікенд, переглядаючи цікаві фільми. ІА Дивись.info щотижня готує підбірки цікавих стрічок на будь-який смак.
  • А кілька цікавих заходів, які пройдуть 5-6 лютого у Львові, можна обрати, натиснувши сюди.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: