У Мінцифри запевнили, що сертифікат про бустер можна тепер отримати без проблем

617e82d76c360609411026_730x410-696x458
Фото: Мінцифри

У Мінцифри заявили, що закінчили доопрацювання послуги з отримання сертифікатів за ревакцинацію проти коронавірусу, а також довідки про одужання.

Про це повідомив очільник відомства Михайло Федоров у Telegram.

Водночас, якщо у користувачів досі виникають проблеми з генерацією документа, потрібно зробити новий запит на його отримання, радить міністр.

Бустерне щеплення: що відомо

Шостого січня нинішнього року в Україні дозволили отримувати бустерну дозу препарату проти коронавірусу усім повнолітнім громадянам через пів року-дев'ять місяців після отримання обидвох базових щеплень. Бустер — це те саме, що ревакцинація. Водночас є різниця між третіми щепленнями — додатковим і бустерним, бо у першому випадку його роблять тим, у кого внаслідок важких хворіб, могли не отримати необхідного захисту, а в другому — щоб посилити ефективність від препарату.

На сьогодні, станом на ранок четверга, 17 лютого, в Україні бустер зробили вже 617 тисячам 82 українцям, а додатково щепили — 25 тисяч 353 людини.

Віднедавна ті, хто ревакцинувався проти коронавірусу, може отримати окремий цифровий сертифікат у «Дії», та в українців з цим часто виникали проблеми. Причини були дві: в електронній системі охорони здоров’я немає даних про вакцинацію або ж їх внесли з помилкою.

У Мінцифри, проаналізувавши усі хиби, пообіцяли, що другий сертифікат про бустер отримають всі українці і для цього вже знайдено системне рішення. Там запевнили: якщо інформація про бустер є у системі Helsi, то сертифікат необхідно можна буде згенерувати й у Дії.

Все, що необхідно зробити для отримання, — просто надіслати запит на порталі або ж у застосунку Дія навіть одразу після отримання третього щеплення. Документ діятиме упродовж 270 днів. Цифровою довідкою можна користуватись в Україні, так і за кордоном. Український сертифікат набирає чинності з дня вакцинації. Натомість в країнах, що входять до Довірчої мережі, - на 14 день від дати щеплення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: