У Львові відкриють навчальну лабораторію інтернету речей (IoT)

273162954_1526988834341372_7399121348722925890_n

Лабораторію Internet of Things (інтернет речей) створять для потреб студентів факультету радіофізики і комп'ютерних технологій.

Ініціаторами і виконавцями цього проекту є львівські ІТ-компанії Vakoms та Indeema Software, які мають багаторічну експертизу розробки ІоТ-рішень.

Лабораторію Internet of Things (інтернет речей) створять для потреб студентів факультету електроніки і комп'ютерних технологій. На цьому факультеті, до слова, навчалися засновники компанії Vakoms Андрій Шевчик та Павло Пелех, а також керуючий партнер компанії Indeema Software Володимир Шевчик.

У новій лабораторії студенти зможуть на практиці застосовувати знання про IoT: програмувати “розумні” пристрої, створювати мобільні застосунки для керування “залізом”, розібратись у тонкощах публікації в Apple Store та Play Market.

Для цієї роботи вихованці університету отримають відповідні технічні ресурси. Лабораторію обладнають новими комп’ютерами Mac та платами розробки для проектування ІоТ рішень. Студентів забезпечать інженерними робочими місцями і  3D-принтером для створення дизайну корпусів пристроїв.

На думку експертів, до 2024 року у світі працюватимуть одночасно 83 мільярди пристроїв IoT, і їхня кількість лише зростатиме.

Саме тому, “така лабораторія - це інвестиція у майбутнє української високотехнологічної індустрії,” - каже науковий керівник проекту, професор кафедри радіофізики та комп’ютерних технологій Іван Карбовник.

“Це буде не просто лабораторія. Це буде певна екосистема, спільнота молодих перспективних студентів-ентузіастів, які готові дізнаватися і вчитися новому. Ми залучатимемо наших досвідчених працівників, аби вони ділилися досвідом. Будемо працювати над цікавими, сучасними проектами. Насправді, ми хочемо створити всі умови для того, щоб студенти хотіли йти в цю лабораторію, навчатися, спілкуватися і дізнаватися там те, що точно в майбутньому знадобиться у роботі” - додає Андрій Шевчик, співзасновник Vakoms.

Уже зараз компанії підписали договір про співпрацю з університетом, погодили приміщення і його дизайн. Відкриття лабораторії заплановано на вересень 2022 року. Обсяг інвестиції від ІТ-компаній - 1,2 млн. грн.

Довідка: 

Vakoms - ІТ-компанія з офісами у Львові та Івано-Франківську. Заснована у 2010 році Андрієм Шевчиком та Павлом Пелехом. Серед ключових напрямків роботи - розробка IoT систем та рішень для галузі охорони здоров`я. Зараз компанія нараховує близько 150 спеціалістів і активно наймає молодих спеціалістів.

Indeema Software - це інноваційна компанія, яка вже протягом 8 років створює цифрові продукти Інтернету речей для світових лідерів у різних галузях. Компанія заснована Володимиром Шевчиком і Ярославом Рибієм/

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: