Запорізька АЕС: Борис Джонсон скликає екстрене засідання Радбезу ООН

7aa1e85-1de010c-gettyimages-1237197660--1-

Сьогодні прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон розмовляв з президентом України Зеленським про важку ситуацію на Запорізькій АЕС.

Про це повідомляє урядовий сайт Великобританії.

Обидва лідери погодилися, що Росія повинна негайно припинити атаку на електростанцію і дозволити безперешкодний доступ екстренних служб до електростанції.

Прем'єр-міністр заявив, що необдумані дії президента Путіна тепер можуть загрожувати безпеці всієї Європи. За його словами, Велика Британія зробить усе можливе, щоб ситуація не погіршилася.

Прем'єр-міністр заявив, що буде домагатися екстреного засідання Ради Безпеки ООН у найближчі години, і що Великобританія негайно підніме це питання перед Росією та близькими партнерами.

Обидва лідери погодилися, що припинення вогню має вирішальне значення.

Натомість Білий дім офіційно повідомив, що Байден провів розмову з Зеленським. Також після цієї розмови Байден поговорив з адміністратором Національного управління ядерної безпеки та заступником міністра ядерної безпеки, щоб отримати інформацію про ситуацію на станції. Конкретику цих розмов не повідомляють.

Нагадаємо, серед ночі четвертого березня російські окупанти обстріляли енергоблоки Запорізької АЕС у Енергодарі. Унаслідок цього виникла пожежа.

Вибух за найбільшій атомній станції Європи — Запорізькій АЕС у Енергодарі — завдасть світові у шість разів більшого удару, ніж Чорнобильська катастрофа. Окупанти захопили об’єкт серед ночі і тепер мають намір шантажувати Україну і всю Європу, повідомив президент України Володимир Зеленський у терміновому відеозверненні вдосвіта четвертого березня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: