«Азовсталь»: з'явилась надія на евакуацію

_124212280_e148ba55-7f5c-423d-bf17-6ca76d3a8093

З'явилася надія на те, що вдасться евакуювати цивільних, які ховаються в укриттях заводу «Азовсталь», що в Маріуполі.

Про це заявила віцепрем'єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Вона каже, що про порятунок маріупольців говорили президент України Володимир Зеленський з Генсеком ООН Антоніу Гутеррішем 28 квітня.

«Президент і команда докладають величезних зусиль. Це один з топ-пріоритетів. Починаємо планувати гуманітарну операцію», - написала Верещук.

Нагадуємо, 26 квітня стало відомо, що путін погодився на участь ООН та Міжнародного червоного хреста у евакуації мирних жителів із «Азовсталі». Утім у кремлі згодом це заперечили, мовляв, цю тему ще опрацьовуватимуть.

21 квітня путін заявив про недоцільність штурму «Азовсталі» та наказав припинити його, та наказав російську армію взяти завод в облогу. міністр оборони рф сергій шойгу запевнив диктатора у тому, що їм вдасться захопити завод за три-чотири дні і додав, що Маріуполь перебуває під повним контролем рф, втім у мерії міста ствердують, що окупанти не припиняють бомбардувати «Азовсталі», в укриттях якого перебувають майже тисяча цивільних та понад пів тисячі поранених українських військових. Їм бракує ліків та медиків, які могли б надати допомогу. Окрім цього, людям бракує їжі, води та засобів особистої гігієни.

28 квітня російські окупаційні війська атакували авіабомбами військовий шпиталь на заводі «Азовсталь» в Маріуполі, через що обвалилась операційна, де перебували тяжкопоранені українські військові. Є загиблі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: