Айтівцям можуть дозволити виїжджати за кордон під час мобілізації

2479274

Під час воєнного стану за межі України можуть дозволити виїжджати чоловікам, які працюють в IT-сфер.

Про це заявив заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков в інтерв’ю виданню «Факти ICTV» .

З його слів, співробітники IT-сфери не є пріоритетною категорією для мобілізації, але їх відсутність може завдати істотних збитків компаніям.

Зазначається, що розробкою механізму для виїзду айтівців за кордон займаються Мінцифри, Мінекономіки, Генштаб та Міноборони. Борняков додав, що співробітникам IT-сфери за попереднім погодженням планують дозволити короткотерміновий виїзд.

«Потрібно, щоб усі гілки влади ухвалили це рішення, насамперед Міноборони. Ми бачимо, що розуміння вже є. Йдеться максимум про два-три тижні, але я думаю, що навіть якщо мова піде про п’ять-сім робочих днів, цього буде достатньо, щоб вирішити питання і повернутися назад», – пояснив він.

Каже: айтівці будуть виїжджати для вирішення конкретних завдань, де необхідна особиста присутність.

«Персональний контакт дуже важливий. Є такі речі, як конференції, бізнес-форуми, на яких потрібно бути присутніми, демонструвати свій бізнес та залучати нових клієнтів. Це можна було відкладати на місяць-другий, але тепер ситуація така, що відкладати вже нема куди», – наголосив він.

За його словами, IT-сфера є потужною підмогою для економіки України. З початку війни багато підприємств цієї галузі не тільки не знизили темпи ведення бізнесу, а й змогли розвиватися та приносити дохід до бюджету країни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: