рф атакує цивільних, а ЗСУ бореться із агресією, - Єврокомісія прокоментувала сканадальний звіт Amnesty International

окупанти
Фото ілюстративне\ з відкритих джерел.

У Єврокомісії відреагували на скандальний звіт Amnesty International, у якому було дискредитовано українську армію, мовляв, ЗСУ наражає цивільних на небезпеку.

«Українська армія бореться з російською агресією та намагається захистити цивільне населення – Єврокомісія», - прокоментував речник відомства Пітер Стано., цитує Укрінформ.

 Він заявив, що все, що трапляється в Україні, є прямим наслідком незаконної, невиправданої і неспровокованої агресії росії, яка вбиває мирних жителів, знищує цивільну інфраструктуру, робить цілями пенсіонерів, жінок, дітей, лікарні й вокзали.

«росія атакує цивільні цілі, а українська армія бореться з цією агресією і намагається захистити цивільне населення. У такій ситуації, звісно, є потреба розміщувати військове обладнання у районах, які перебувають під атакою і в яких проживають мирні жителі», - сказав він.

Нагадаємо, Amnesty International опублікувала доповідь, у якій звинуватила ЗСУ у порушенні гуманітарного права 4 серпня. Україна висловила своє обурення та закликала припинити створювати фальшиву реальність і не брати участь у кампанії з дезінформації та пропаганди

У звіті вони використали свідчення людей, які знаходились в фільтраційних таборах та тюрмах на тимчасово окупованих територіях – а отже інтервʼю відібрані під очевидним тиском.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: