Окрім Яворівської забавки: на Львівщині хочуть знайти нові «туристичні магніти»

zabavka

До переліку нематеріальнох культурної спадщини Львівщини хочуть внести нові елементи, заявив заступник начальника обласної військової адміністрації Іван Собко.

Про це він сказав на брифінгу 11 серпня, цитує ІА Дивись.info.

«У кожному районі є об’єкти, які б могли продемонструвати на державному рівні багату й різноманітну культуру Львівщини. Нещодавно до цього переліку внесли мистецтво виготовлення Яворівської дерев’яної забавки, традицію приготування Яворівського пирога та створення об’ємної сферичної різдвяної звізди села Мацьковичі. Тому закликаю керівництво інших громад скласти перелік таких об’єктів, аби подати їх на розгляд Міністерства культури та інформаційної політики України», – зазначив він.

Каже, що невдовзі також хочуть створити музичні та мистецькі школи, а також музеї. Наповнити зокрема біблотечні фонди хочуть якісним українським продуктом.

Для цього працівників культури просять звертатися до департменту культури відомства.

Нагадуємо, зважаючи на повномасштабу війну культуна галузь області потерпає. Нині у мистецьких об'єктах мешкають вимушені переселенці, водночас у закладах намагаються організовувати благодійні заходи на підтримку ЗСУ. Детальніше про це тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: