Закатовані та зі зв'язаними руками: в Ізюмі вже ексгумовано майже півтори сотні тіл, - ОВА

d96442b7-d15c-4f62-8d7b-d8727645e55b
Фото: Харківська ОВА

На місці масового поховання у звільненому Ізюмі Харківської області триває ексгумація тіл. Уже вдалось оглянути 146 загиблих.

Про це повідомив очільник обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у понеділок, 19 вересня.

За його словами, більшість загиблих - мирні мешканці, у тому числі двоє дітей.

У частини є ознаки насильницької смерті, є тіла зі зв'язаними руками та слідами катувань. У померлих також виявлені мінно-вибухові травми, осколкові та колото-різані поранення, додав він.

Усі тіла направляються на судово-медичну експертизу для остаточного з'ясування причин смерті.

«Про жахливі злочини російських окупантів на Харківщині має знати увесь світ. А зібрані нами докази обов'язково будуть використані в міжнародних судах, щоб покарати військових злочинців», - зазначив Синєгубов.

Нагадаємо, у звільненому українськими захисниками Ізюмі на Харківщині, виявили масове поховання. Понад 440 тіл знайшли у лісі - одне із найбільших у місті.

Українські захисники звільнили Ізюм Харківської області 10 вересня. Місто було під окупацією від початку квітня - близько п'яти місяців. Через кілька днів сюди приїхав Зеленський: 14 вересня над Ізюмом підняли державний прапор України. За даними місцевої влади, під час російської окупації могли загинути щонайменше тисяча городян. Ідеться про безпосередньо вбитих загарбниками місцевих.

Про те, як мешканець Ізюму жив під обстрілами понад пів сотні днів та звірства, які там чинили росіяни, читайте у розмові ІА Дивись.info із Іллею Пунтусовим тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: