Понад 2 тисячі захисників Маріуполя перебувають у російському полоні

Азовсталь

Нещодавно з російського полону вдалося звільнити 215 наших військових, 108 з них - бійці полку «Азов», але ще понад 2 тисячі захисників Маріуполя досі є полоненими.

Про це під час прессконференції повідомив начальник штабу полку «Азов» Богдан Кротевич «Тавр», передає ІА Дивись.info.

«Весь офіцерський склад, який вийшов із полону, активно співпрацює з координаційним штабом щодо звільнення інших полонених. Ніхто незабутий. Офіцери, держава зі свого боку, медіа, волонтери, маємо пам’ятати, що в застінках росії ще досі залишається більше двох тисяч оборонців Маріуполя», - сказав «Тавр».

Читайте також: З полону звільнено частину захисників Маріуполя, серед них «Пташка»

За словами Кротевича є інформація, що зараз у сумнозвісній Оленівці у полоні знаходяться захисники Маріуполя, зокрема з полку «Азов».

Що сталося в Оленівці?

Нагадуємо, рф завдала удару по колонії в тимчасово окупованій Оленівці 29 липня задля звинувачення України у воєнних злочинах, а також, щоб приховати тортури над полоненими та розстріли, які чинили за наказами окупаційної адміністрації та командування на тимчасово окупованій території Донецької області.

У колонії окупанти утримували зокрема захисників Маріуполя, серед яких — бійці полку Азов. ООН та Червоний Хрест мали гарантувати їхню безпеку, проте в другому відомстві заявили, що про це не йшлось.

Російські пропагандистські ЗМІ заявляли, що загинули щонайменше 53 українські полонені військовослужбовці. Наступного дня в міноборони рф опублікували список 42 загиблих, в Україні заявили, що поки що не отримували ці дані. За даними Офісу генерального прокурора, внаслідок російського теракту загинули близько 40 осіб і 130 отримали поранення.

рф не планувала обмінювати полонених бійців полку «Азов», яких утримували в колонії в Оленівці, та навмисно замінувала її, аби приховати факти тортур і знущань над військовополоненими, заявили 3 серпня в українській воєнній розвідці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: