Коли у Львові увімкнуть опалення

опалення

У мерії повідомили, коли планують увімкнути опалення у помешканнях городян.

Про це розповів директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Олександр Одинець.

Якщо температура повітря упродовж трьох днів триматиметься на рівні +8 градусів, то планують розпочати опалювальний сезон для населення з понеділка, 14 листопада.

«Ми постійно моніторимо температуру зовнішнього повітря та отримуємо дані від Гідрометцентру. Також моніторимо звернення мешканців на Гарячу лінію з цього приводу. Попередньо плануємо подавати опалення в житлові будинки з понеділка, 14 листопада. Якщо необхідно буде швидше подати тепло, то ми готові», - сказав він.

Читайте також: На Львівщині облаштують 400 пунктів обігріву, де буде вай-фай та укриття

Водночас додав, що через російську агресію ресурс доведеться економити.

Як готувались до опалювального сезону у місті?

У Львові замінили 6 км теплових мереж на попередньоізольовані труби, проведено ремонт у котельнях, реконструкцію котлів на ТЕЦ-1, проведено промивки і обстеження внутрішньобудинкових систем опалення. Попри традиційну підготовку, подумали й про нестандартні рішення у разі критичної ситуації, пов'язаної із ворожими атаками.

«Якщо будуть відсутні газ і електроенергія, обігрів плануємо забезпечити завдяки буржуйкам – металевим печам. На сьогодні близько 700 печей встановлено в найпростіших укриттях багатоквартирних будинків, маємо печі, які придбані і будуть встановлені майже у всіх школах. Також пропрацьовуємо можливість переведення деяких освітніх та медичних закладів на обігрів твердим паливом», - додав посадовець.

Нагадаємо, з 7 листопада у Львові розпочався офіційно опалювальний сезон для бюджетних установ – шкіл, садочків, лікарень, поліклінік, установ культури. До того часу медичні і освітні заклади отримували тепло на основі листів-звернень.

Що передувало

Через російські обстріли 10 та 11 жовтня постраждали чотири підстанції, які подають живлення не лише на всю Львівщину, а й на експорт. Два об'єкти зруйновані повністю. Першого дня після ворожих атак практично весь Львів та тисячі населених пунктів регіону залишилися без світла та подекуди без води. Фахівцям вдалося полагодити мережі менш ніж за добу. Наступного дня ворожий удар спричинив знеструмлення частини міста.

У середу, 19 жовтня, уряд ухвалив рішення про обмеження постачання електроенергії по всій Україні. Ворог продовжує руйнувати генеруючі об'єкти енергетики. Цей крок став вимушеним через дефіцит потужностей.

За даними Міненерго, з початку минулого тижня окупанти атакували енергосистему країни понад 300 разів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: