У Львові на генератори від мерії можуть розраховувати лише 522 будинки - з індивідуальним тепловим пунктом

Screenshot_20221108-191047_Chrome

Найбільш корисними вони будуть для будинків з індивідуальним тепловим пунктом, а в усіх інших випадках – знадобляться лише в укритті

Про деталі програми від міста "Еспресо.Захід" розповів директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Олександр Одинець.

Днями у Львові на виконавчому комітеті ЛМР прийняли рішення відшкодовувати частину коштів за генератори, які куплять мешканці багатоквартирних будинків. За словами директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Олександра Одинця, у мерії розглядали генератори на п'ять, сім чи вісім кіловатів. Найбільш корисною вона буде для будинків, що мають індивідуальний тепловий пункт.

"У нас є 522 таких будинки, – розповідає Олександр Одинець. – Програма розрахована на те, щоб забезпечити потребу в електропостачанні  інженерних систем та інженерного обладнання, яке знаходиться в багатоквартирному будинку і обслуговує увесь будинок. У міста є розроблений сценарій, коли ми можемо подати тепло до будинку, коли відсутня електроенергія. Проте наші старання будуть марними, якщо ми його подамо до будинку, а в будинку не буде працювати індивідуальний тепловий пункт і люди цього тепла в будинку не отримають. Далі є потреба підкачування води. Знову у міста є сценарій, коли ми при відсутності електроенергії можемо подати воду до будинку до підкачуючої станції. Але, якщо вона не підкачає людям наверх – наші старання будуть марними. Тому потрібен генератор. Чи для забезпечення потреб в укритті, яке люди облаштували. Тобто це не є індивідуальні потреби кожної квартири. Це загальні потреби будинку". 

Олександр Одинець наголошує, у місті не могли фокусуватися на індивідуальних потребах кожної квартири, оскільки це не можливо, технічно та фінансово. Ба більше, навіть виробники не спроможні на таку кількість альтернативного електроживлення. Але квартири з індивідуальним опаленням можуть розраховувати лише на забезпечення базових потреб в укритті.

"Ми розуміємо, що в будинках з індивідуальним опаленням, де є газові котли у квартирах, якщо вже щось робити, то це придбати великий  генератор, – продовжує Олександр Одинець. – Тоді його потрібно під'єднувати згідно з технічними умовами до обленерго і проєктної документації до ввідного щита будинку і забезпечувати електрикою усі квартири. Але це велика потужність та вартість. Звісно, місто забезпечити місто такими генераторами не зможе. Це не можливо фінансово, технічно, бо на це потрібен час".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: