Театр, мистецтво та вино, або Як провести 12-13 листопада у Львові

IMG_8311-630x420

Цими вихідними у Львові пройде фестиваль, безліч музичних і театральних подій.

Про десятку найцікавіших розповідає ІА Дивись.info.

Топ-10 заходів 12-13 листопада у Львові

Вино і мистецтво

У Львові на вихідних пройде фестиваль «Lviv Art and Wine weekend. Творити поміж сирен» - унікальний майданчик для підтримки українських виноробів та митців у період війни.

Відвідувачі зможуть скуштувати та придбати вино від українських виноробів, оглянути мистецькі роботи, створені митцями за період повномасштабної війни, та придбати роботи, які найбільше сподобались, на арт-маркеті, а також послухати тематичні лекції та подивитись фільми.

Також відбудеться аукціон, де лотом стане, наприклад, ексклюзивне вино «Grad Cru» воєнного урожаю 2022 року з виноградників, які пережили обстріли російських РСЗВ на Миколаївщині.

  • Де: !FESTrepublic (вул. Старознесенська, 24-26);
  • Коли: 12-13 листопада з 12:00 до 20:00 год;
  • Вхідний квиток - 100 гривень.

Пісні для тих, кого чекаємо з Перемогою

Львів'ян запрошують на благодійний концерт. «Фантазії для голосу та контрабаса» – пісні про кохання, весільні та військові пісні, переплетені з поезією Івана Франка і сучасних поеток Мар’яни Савки та Катерини Міхаліциної. Це пісні-посвяти для тих, кого любимо і чекаємо з перемогою.

Співатиме Марія Онещак і гратиме Артем Каменков із проєктом «Фантазії для голосу та контрабаса».

Зібрані з концерту кошти будуть передані на придбання «крил» – високоточних дронів DJI Matrice 300 RTK для артилерії Азову.

  • Де: «Школа мистецтв вільних та небайдужих» (вулиця Клепарівська, 39);
  • Коли: 12 листопада о 19:00 год;
  • Квитки - тут.

Мандрівний фестиваль документального кіно

Цими вихідними у Львові стартує 19 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини. Нинішнього року тема заходів - «Надзвичайний стан» – це виняткова ситуація, коли звичне життя та плани на майбутнє поставлені на паузу.  А базові життєві потреби й людські права – під постійною загрозою.

До програми Мандрівного Docudays UA увійде блок короткометражних стрічок, знятих українськими режисерами й режисерками після початку повномасштабного вторгнення. Також будуть представлені іноземні та українські фільми з програми 19-го фестивалю, яку команда готувала ще взимку для показів у кінотеатрах мирного Києва.

З міркувань безпеки точну адресу подій буде повідомлено лише зареєстрованим учасникам.

У межах фестивалю команда підготувала спецпроєкт «Чому українці перемагають». Це 10 історій стійкості про незламність, боротьбу та перемоги регіональних координаторів/-ок Мандрівного Docudays UA.

  • Де: Львів і область;
  • Коли: з 12 по 22 листопада;
  • Реєстрація на події - тут.

Благодійний аукціон дитячих картин

У Львові охочі можуть придбати малюнки дітей та зробити поджертву на українську армію. Усі роботи створили діти з інвалідністю, які відвідують інклюзивний гурток «Творча майстерня».

Щоб взяти участь в аукціоні, охочі мають залишити коментар із сумою під фото, починаючи зі стартової ціни – 100 грн. Забрати малюнки можна буде після завершення аукціону – 25 листопада.

Для молоді: кіно, ігри та англійська

У мережі молодіжних просторів ТВОРИ! проводитимуть різноманітні безкоштовні курси, тренінги та дискусії. До участі в подіях запрошують як місцевих жителів, так і внутрішньо переміщену молодь.

Фото ілюстративне

Наприклад, на інтелектуальний квіз «ГлуздоГерць».

  • Коли: 12 листопада о 14:00;
  • Реєстрація тут і тут.

Цього ж дня о 16:00 запрошують на English Speaking Club for adults. Реєстрація за цим посиланням.

А о 17:00 відбудеться кіновечір із переглядом стрічки «Маленькі жінки». Реєструйтеся тут.

  • Де: МолоДвіжЦентр.Львів, вул. Скорика, 31 (колишня Чайковського, 31).

На концерт до джазменів

Львів'ян запрошують відвідати концерт видатних українських джазменів «MARIUPOL-KHARKIV-CRIMEA = TOGETHER FOREVER». На події звучатиме суміш fusion, afro-cuban, electro jazz, drum funk, jungle, funky.

Виступатимуть:

  • Вад Самос – ударні, конферанс;
  • Денис Мороз – бас-гітара, губна гармоніка;
  • Усеін Бекіров – клавішні та клавішний бас.

«Ви почуєте такі композиції Вадима Самосюка, як Truly Grateful або mr. Gary Willis, присвячені видатним та легендарним музикантам Чік Коріа та Гарі Вілліс. А також композиції Усеіна Бекірова – HAYTARMA, kalabalyk, ethno – це кримський, кримсько-татарський бекграунд крізь призму таких гуртів, як Petite Blonde, Front Page, Steps a head, Yellowjackets, Brecker Brothers, Tom Coster, Howe/Wooten/Chambers, Zavinul syndicate etc. Також є важлива композиція – Sesle meni, яку музикантам люб’язно надав Han Beyli – відомий україно-азербайджанський композитор та виконавець на бас-гітарі», – розповіли організатори.

Частину зібраних коштів буде передано на потреби Медичного корпусу Львівщини, який сприяє забезпеченню окремого полку спеціального призначення АЗОB.

  • Де: арт-центр «Дзиґа» (вулиця Вірменська, 35);
  • Коли: 13 листопада о 18:00;
  • Квитки можна буде придбати на вході. Для військовослужбовців.

Театр

У театрі Лесі покажуть першу сценічну роботу з того часу, як розпочалася повномашстабна війна. IMPERIUM DELENDUM EST - це вистава, яка невизначена чітким жанром. «Тут є співи, вірші, сповіді, прокльони і один жарт», - розповіли актори.

Уривок з вистави

«Ми промовляємо слова, які написали цієї весни українські поетки та поети. Ми ділимось страхами і снами. Ми сміємось з одного жарту, бо насправді це не жарт, але все одно смішний. Якщо чесно, то ми зробили це для себе, аби відновити рівний темп дихання. Сподіваємось, вам теж вдасться», - йдеться у передмові.

  • Де: театр Лесі Українки (вулиця Городоцька, 36);
  • Коли: 13 листопада о 17:00;
  • Квитки - тут.
  • Організатори попереджають, що вистава 18+.

Комедія

Виставу із італійським шармом у стилі комедії дель-арте «Балаган чесності» покажуть в академічному духовному театрі «Воскресіння».

Цю п'єсу ще не ставили у жодному театрі в Україні. У центрі сюжету – афера з фіктивним одруженням.

За сюжетом маркіз Фабіо хоче фіктивно одружити свою вагітну коханку Агату, щоб зберегти своє добре ім’я. Вони знаходять на роль фіктивного чоловіка Бальдовіно, але той вирішує поводитися чесно.

  • Де: театр «Воскресіння» (Львів, пл. генерала Григоренка, 5);
  • Коли: 13 листопада о 18:00;
  • Квитки - тут.

P.S

  • Якщо ви хочете провести вихідні у ліжку зі смачною їжею та шукаєте, який фільм переглянути, радимо знайти щось для себе у топ-10 нових українських фільмів. Інші стрічки на будь-який смак можна знайти тут.
  • Для тих, хто вирішив «утекти» від гамірного міста та провести вікенд поза межами Львова, можна знайти локації для мандрів тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: