Чому на Львівщині не завжди попереджають про відключення світла

IMG_7365-630x420
Фото з архіву редакції, ілюстративне

Мешканці Львівщини обурюються через те, що їх не попереджають про відключення електроенергії зазделегідь, втім зазвичай цього неможливо зробити.

Про це повідомив очільник військової адміністрації регіону Максим Козицький 21 листопада.

«Я розумію ваше обурення. Я щодня контактую з цього приводу з «Укренерго» та «Львівобленерго», але через те, що окупант програє на полі бою, він казиться і щоразу інтенсивніше атакує енергетичну систему нашої країни, тому передбачити усі необхідні відключення живлення просто неможливо. Ми дуже хочемо попереджати вас заздалегідь, але це вкрай складно у теперішніх умовах. Будь ласка, поставтесь з розумінням до цієї ситуації. Наші енергетики, які за рекордно короткий час лагодять систему після атак ворога, заслуговують не лише на розуміння, а й на подяку». – прокоментував він.

Каже, що водночас багатьом абонентам взагалі не вимикають світла.

«Як пояснили у Львівобленерго, якщо на лінії електропередачі є об’єкти критичної інфраструктури, медичні заклади, то, швидше за все, відключень там не буде. Причина зрозуміла – не можна залишити без живлення важливі для життя області об‘єкти, відповідно – електроенергія буде і в частини споживачів, які підключені до цієї лінії», – розповів Козицький.

Тим часом, додає він, є позитивні новини від «Укренерго»: протягом вихідних вдалося дещо пом‘якшити обмеження споживання електроенергії. Додаткових аварійних відключень у нашій області 21 листопада не планують.

Що передувало?

15 листопада під час масованої атаки по Україні, у Львівську область прилетіли 13 ворожих ракет. Більшість з них воїни ПвК «Захід» збили. На жаль, були і влучання – три об‘єкти енергетичної інфраструктури зазнали критичних ушкоджень.

«Без живлення тоді залишилися понад 2 мільйони людей. Станом на зараз область заживлена за тимчасовою схемою. Відповідно, система не може витримати довоєнного навантаження. Щоб відновити все енергетичне обладнання, яке постраждало, потрібно до року, адже справа не лише у вартості, треба ще й довго чекати, щоб його виготовили», – нагадав Козицький.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: