Буде більше світла: в «Укренерго» розповіли про ситуацію

IMG_7365-630x420
Фото Микити Печеника, з архіву редакції.

В Україні досі є суттєвий дефіцит потужності в енергосистемі. Діють планові відключення світла, та ситуація може покращитися вже незабаром.

Про це повідомили у НЕК «Укренерго» вранці у п'ятницю, 13 січня.

Кажуть, що дефіцит спостерігається вранці та ввечері, коли споживання є суттєвим. Цими вихідними синоптики прогнозують потепління, тому споживання електроенергією зменшиться, пояснюють в компанії.

Читайте також: росія готується до нової масованої атаки по Україні, — ОК «Південь»

Діють ліміти

Зараз, як і в попередні тижні, до всіх регіонів довели ліміти споживання. Нині вони діють з 02:00 до опівночі. До цього — впродовж доби. Роблять це, аби був баланс у енергосистемі.

В усіх областях діють графіки погодинних відключень світла.

«Загальний дефіцит в енергосистемі – це наслідок масованих ракетних та дронових атак росіян по енергетичній інфраструктурі. Крім цього, ворогом тимчасово окуповані низка електростанцій, які виробляли електроенергію для українців, серед яких найбільша Запорізька АЕС, потужності якої могли б у повній мірі покрити потребу в електроенергії», — нагадують в «Укренерго».

Економте світло

В «Укренерго» знову звертаються до громадян, аби ті розумно споживали електроенергію. Радять почергово користуватися енергоємними приладами. Це, наприклад, пральні машини, пилососи, електроплити тощо.

Завдяки цьому знизиться навантаження на систему.

Тим часом тривають роботи над відновленням пошкоджених ворожими атаками підстанцій.

Що передувало?

Окупанти 29 грудня завдали десятого масованого обстрілу по Україні. Під прицілом опинилися як цивільні, так і об'єкти критичної інфраструктури. У Офісі президента наступного дня заявили, що жертвами обстрілів стали четверо людей, а ще вісім - зазнали поранень. Ідеться про цивільних з Донеччини, Херсонщини, Харківщини та Прикарпаття.

У Повітряних силах Збройних сил України уточнили, що ворог випустив по Україні 29 грудня 70 крилатих ракет, з яких збили 58.

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України кажуть, що країна-агресорка вже випускає менше ракет за раз та збільшує інтервали між атаками.

Ворог, ймовірно, готує нову атаку

А очільник відомства Кирило Буданов вважає, що у ворога залишилось ракет на два масованих удари. Через зниження температури окупанти, ймовірно, готують новий масований ракетний удар, вважають у воєнній розвідці України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: