На Львівщині відремонтували заклад, у якому мешкають евакуйовані діти із Запоріжжя

photo_5357359428858396987_y
Фото: ЛОДА

За понад 26 мільйонів гривень у Журавно відремонтували приміщення будинку підтриманого проживання психоневрологічного типу. Тут нині мешкають понад 80 дітей, які стали вимушеними переселенцями через повномашстабне вторгнення рф.

Відкрили оновлені приміщення 20 січня, передає ІА Дивись.info.

Уже на 21-ий день бойових дій сюди з-під обстрілів врятували діток та вихователей із Запорізького обласного будинку дитини.

Торік у закладі провели капітальний ремонт даху, першого та другого поверхів, їдальні, харчоблоку, ремонт електромережі кухні, системи опалення, встановили твердопаливний котел, відновили систему автоматичної пожежної сигналізації, дерев’яні двері та вікна замінили на металопластикові тощо.

Допомагали й благодійники

Понад 26 мільйонів гривень вклали в цей проєкт, з них 15 мільйонів гривень – це обласний бюджет, 11 мільйонів – кошти благодійних організацій, які і дали поштовх тим реноваціям, які тут відбуваються.

Завдяки ремонту у будинку вдалося облаштувати 80 місць для дітей, створити безпечні умови для проживання у спальному корпусі, забезпечити функціонування їдальні з харчоблоком на 200 осіб.

Читайте також: Як допомогти ВПО на Львівщині

«У будинку перебувають 84 дитини, віком від 2 до 7 років і 40 працівників із Запорізького дитбудинку. Наших працівників загалом є 117, але вони працюють позмінно. Планується, що у нас поселять також ще дітей із цього ж дитбудинку, віком від 0 до 2 років, які зараз перебувають на Львівщині. Таким чином зможемо цих дітей об’єднати, щоб вони не були розкидані по всій Львівській області. Це дітки з інвалідністю», – розповіла директорка закладу Ольга Буянова.

Гуманітарний хаб

На зиму у Львівській області мають намір прийняти 100 тисяч вимушених переселенців зважаючи на те, що опалювальний сезон у більшості регіон зірвано через російське повномасштабне вторгнення. Сьогодні в регіон вже евакуювались 257 тисяч людей з 24 лютого.

Для того, аби розселити ВПО, на Львівщині ремонтують гуртожитки, санаторії та будівлі соцзахисту, у яких ніхто не мешкає. До кінця нинішнього року у регіоні хочуть створити понад 3 тисячі 300 місць для людей, які евакуювались із областей, де тривають бойові дії.

Водночас з обласного бюджету Львівщини скерували понад 169 млн грн на будівництво або облаштування житла для вимушених переселенців. Реалізовуватимуть 54 проєкти у 35 установах.

Уже завершили ремонтні роботи по 21 проєкту в 10 закладах, що створює 942 місця для проживання ВПО.

Нагадуємо, у Львові з'явиться найбільше модульне містечко, де житимуть вимушені переселенці. Тут зможуть оселитися 1100 людей, які евакуювались із небезпечних регіонів

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: