Як допомогти ВПО на Львівщині

o_1g2n1hjlh6h31t1o18k3j2uqeg1p

Львівщина стала прихистком для сотень тисяч вимушених переселенців, які потребують постійної підтримки.

Про це повідомляє Львівська ОВА.

Жителі Львівщини можуть стати волонтером медико-психологічної допомоги на залізничному вокзалі Львова:

- Допомагати вимушено переміщеним особам, які прибувають на Львівщину евакуаційними потягами та автобусами, надавати медичну й психологічну підтримку, скеровувати на отримання виплат, гумдопомоги, поселення чи транспорт. 

- Волонтерити разом зі студентами-медиками та лікарями. 

Щоб стати волонтером медико-психологічної допомоги, заповнюйте форму за посиланням. Номер телефону адміністратора: 068 00 34 014

Окрім цього, кожен охочий може стати волонтером просвітницького проєкту «Почуй лікаря»: 

- Проводити у школах Львівщини навчання для учнів, спрямоване на профілактику захворювань та турботу про себе. Потрібно бути студентом-медиком старших курсів чи інтерном.

Реєстрація – за посиланням.

Організації та компанії можуть стати партнерами консультативно-координаційних центрів, які працюють у кожному районі Львівської області. У ККЦ надають юридичний супровід, психологічну та гуманітарну допомогу, послуги та програми для підтримки й вирішення питань ВПО та людей, які перебувають у складних життєвих обставинах.  Щоб стати партнером ККЦ, заповнюйте анкету за посиланням.

Також, на Львівщині допомагають людям похилого віку з числа ВПО. Значна кількість людей – із вразливих категорій, які потребують особливого догляду і піклування. Через це геріатричні центри та заклади підтриманого проживання нашої області переповнені. Є потреба у збільшенні кількості персоналу та розбудові мережі таких закладів.

Якщо ви готові долучитись до роботи у цьому напрямі, заповнюйте анкету.

Є потреба і у людях, які можуть проводити психологічні тренінги для вчителів, учнів та батьків у закладах освіти Львівської області. Якщо ви працюєте у напрямі освітніх програм та готові проводити психологічні тренінги (як комунікувати вчителям з батьками в умовах повітряних тривог; як говорити з дитиною про війну; психоедукація громад;), реєструйтесь за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: