У Львові врятували немовля, яке народилося з рідкісною патологією

326065101_1369650217213537_2157839841374518322_n
Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Неонатологи у Львові врятували малюка, який народився із ендокринним захворюванням, яке діагностовують у однієї дитини на 12 тисяч у світі.

Про це повідомили у Першому медичному об'єднанні Львова 20 січня.

Читайте також: У Львові врятували породіллю, яка втратила два літри крові через розрив артерії у яєчникові

Породілля Юстина звернулась до медиків на 12 день після народження синочка Максимка. Сім'я мешкає у Яворівському районі. Мама помітила, що немовля почало погано їсти та блювало. Спершу жінка подумала, що справа у зміні суміші для годування. Та коли дитя зблідло й майже не рухалось, викликала швидку допомогу.

Породіллю із синочком привезли до лікарні. Тоді дитина була у критичному стані – з шоком та утрудненим диханням.

Лікарі відразу запідозрили, що у хлопчика - вроджене ендокринне захворювання. І після низки невідкладних аналізів та обстежень виявили гіперплазію кори наднирників.

Це вроджена патологія, при якій наднирники не виробляють достатньої кількості гормонів. Тому в дитини був дефіцит кортизолу – гормону, необхідного для підтримки всіх систем організму, а також регулювання добових ритмів та процесів обміну речовин, пояснюють медики.

Захворювання – рідкісне та трапляється в однієї дитини з 12 тисяч. Відразу після народження патологія жодним чином не проявляється. Та вже за кілька тижнів діти втрачають вагу, знижується частота серцебиття, розвивається шок. Рятує таких пацієнтів лише замісна терапія.

Тому хлопчику ввели ін’єкцію гормонів та його стан стабілізувався. Зараз Максим добре почувається, він знову став активним та почав гарно їсти.

Разом із мамою він уже повернувся додому. Хлопчик перебуває під спостереженням дитячого ендокринолога. Адже прийматиме замісну гормонотерапію.

Читайте також: У Львові в бомбосховищі під час повітряної тривоги народилось немовля

Раніше ми розповідали, що львівські медики врятували 2-річну пацієнтку, яка отруїлась пігулками від підвищеного тиску.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: