російські війська замінюють «вагнерівців», щоб посилити наступ на Бахмут, – ISW

1273fb7-85362ef-123e63f-2
Супутникове фото MAXAR

Звичайні російські сили, ймовірно, замінять виснажені сили групи Вагнера для підтримки наступу в Бахмуті після того, як наступ групи Вагнера в Бахмуті завершився захопленням Соледару близько 12 січня.

Про це йдеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни ISW.

"Штурм групи Вагнера на Бахмут, ймовірно, завершився наступом на Соледар. Сили Групи Вагнера в Бахмуті не досягли значних успіхів після захоплення Соледару приблизно 12 січня. Звичайні російські підрозділи зараз беруть участь у боях у Бахмуті, щоб відновити російський наступ там" - йдеться у звіті. 

Аналітики припускають, що бойові кадри, опубліковані 20 січня, вказують на те, що російські повітряно-десантні сили (ВДВ) діють навколо Бахмута, оскільки на кадрах видно російську БМД-4М – спеціальну механізовану техніку, яка використовується виключно ВДВ.

Російське джерело повідомило, що підрозділи ПВК "вагнер" і ВДВ провели спільну операцію в Бахмуті 27 грудня. Міністерство оборони росії все частіше повідомляє, що російські ВДВ діють в районі Бахмута з початку січня 2023 року, вказуючи на те, що звичайні російські сили збільшуються, якщо не замінюють, ймовірно, кульмінаційні сили Вагнера в цьому районі.

З осені 2022 року сили Групи вагнера, зокрема засуджені, завдали значних втрат у Бахмуті. Як повідомляється, один анонімний офіційний представник США 5 січня заявив, що сили Групи вагнера зазнали понад 4100 смертей і 10 000 поранених, у тому числі понад 1000 убитих з кінця листопада і на початку грудня під Бахмутом.

Українські офіційні особи стверджують, що російський наступ на Бахмут не завершився. 

ISW раніше оцінювало, що російський наступ на Бахмут досяг кульмінації. Ми продовжуємо оцінювати, що наступ вагнера досяг кульмінації, але тепер оцінюємо, що росіяни направляють звичайні підрозділи для продовження боротьби. 

Отже, масштабніші зусилля росії проти Бахмута, ймовірно, не завершилися, стверджують аналітики.

Читайте також: Втрати ворога перевищили 126 тис вояк, - Генштаб

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: