Чоловік з Херсона, який постраждав від російської атаки, пережив 30 операцій, зокрема — пересадку шкіри

пересадка
55-річний Михайло з Херсона. Фото: Перше ТМО Львова

Львівські хірурги спільно з канадськими колегами врятували 55-річного Михайла із Херсона, у якого були чисельні травми через ворожі атаки, які пережив чоловік. Операцію із пересадки шкіри зі спини та голову, яка стала 30-ю за рахунком, провели у польському Челядзі, що за 400 км від Львова.

Про це розповіли у Першому медичному об'єднанні Львова.

Там кажуть, що у його будинок на Херсонщині прилетіли дві російські ракети. Його дружина загинула, а чоловіка з-під завалів дістав син.

«Розірвана щока, перелом руки та забої. Серед численних поранень – важкі опіки голови. Шкіри на черепі не лишилося. Три тижні на межі життя та смерті Михайло провів в криворізькій реанімації. Далі його евакуювали до Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ, (що у Львові - ред.)», — йдеться в повідомленні.

Чоловік переніс майже три десятки операцій. Лікарям вдалося стабілізувати стан Михайла. Однак лишалася найбільша проблема – рана на голові. Її треба було терміново закрити м’язовою тканиною, інакше будь-якої миті мозок могла вразити смертельна інфекція.

Вихід із ситуації – складна реконструктивна операція: пересадження тканин зі спини на голову. Допомогти львів’янам зголосилися канадійці, однак з’ясувалося, що вони в Україну приїхати не готові, готові - до Польщі. Тож українські медики з пацієнтом вирушили туди, а саме – до клініки польського містечка Челядзь (від Львова – 400 км).

Операція тривала 12 годин. Українсько-канадська команда працювала як один механізм. Хірурги спершу відділили шмат найширшого м’яза спини, а потім - пересадили його на оголений череп. Судини, розміром з людську волосину, зшивали під мікроскопом.

Читайте також: У Львові пораненому воїну провели складну операцію з пересадки нерва

Втручання минуло успішно. За тиждень Михайло повернувся до Центру НЕЗЛАМНІ на реабілітацію. Попереду у чоловіка ще кілька косметичних операцій на обличчі.

Раніше ми розповідали, як львівські хірурги використали незвичний метод, щоб скорегувати грудну клітку підлітка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: