Масові розстріли на Майдані: судитимуть ще одного «беркутівця»

berkut

Екскомандира спецроти Київського беркуту судитимуть за масові розстріли активістів Майдану, що відбулися 20 лютого 2014 року.

Про це повідомили у Офісі Генпрокурора України 27 лютого.

Там нагадують, що у той день на вулиці Інститутській в Києві міліціонери роти спецпризначення ПМОП «Беркут» під керівництвом командира та разом з ним, застосували до учасників акцій протесту зброю, споряджену бойовими припасами.

Тоді загинули 48 учасників акцій протесту, 90 – отримали вогнепальні поранення. 

Згодом знаряддя вчинення злочину за вказівкою обвинуваченого були викрадені, пошкоджені та приховані. Під час розслідування їх частину віднайдено та ідентифіковано.

«Йому інкриміновано перешкоджання проведенню мирних акцій протесту, перевищення службових повноважень, вчинення терористичного акту, спричинення тяжких тілесних ушкоджень, умисні вбивства та закінчені замахи на умисне вбивство учасників акцій протесту, а також викрадення табельної вогнепальної зброї», — пояснюють прокурори.

Читайте також: Понад 20 «беркутівців» нині воюють проти України, - ДБР

Нині він під вартою. Справу скерували для розгляду за спеціальною заочною процедурою, тому що підозрюваний переховується на росії та невдовзі, схоже, отримає її громадянство.

 Відносно нього заочно обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Нинішнього року минуло 9 років з дня розстрілів активістів Революції Гідності. Упродовж 18 по 20 лютого 2014 року на Майдані загинули 78 учасників протестів проти тодішнього режиму Януковича. А в наступні дні від поранень померли ще 20 людей.

Раніше ми розповідали, як просувається судовий розгляд Справ Майдану.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: