Українською, будь ласка, або Що подивитись з дітками (відео)

дівчинка у вишиванці затуляє обличчя руками
Ілюстративне фото/Микита Печеник

Якісний український контент нині став трендом, щоправда через сумнозвісні обставини, та у більшості батьків досі є питання — що ж увімкнути до перегляду малечі, аби таке часопроводження було якісним.

ІА Дивись.info розповідає про десятку мультфільмів українською мовою у День дитячого телебачення та радіомовлення.

Пес Патрон

Цей хвостик з перших днів повномасштабної російсько-української війни став улюбленцем не лише діток, а й дорослих.

Собака-сапер Патрон є талісманом українських рятувальників. Він допомагає надзвичайникам розміновувати території. Джек-рассел-тер'єр виконав низку бойових завдань за час великої. У пригодницькому мультсеріалі «Зруйнований міст» собака розповідає про свої пригоди та вчить дітей правилам безпеки під час війни.

Ці стрічки увійшли до п'ятірки на медіасервісі MEGOGO серед мультиків українського виробництва.

Дитячий фонд ОНН UNICEF Ukraine та USAID створили мультфільми про пса Патрона, аби пояснювати наймолодшим важливі речі. Їх можна переглядати безкоштовно за цим посиланням.

Нині вже доступні 3 серії. У першій Патрон розповідає своєму другові коту Тому про свій робочий день. Він отримав повідомлення про зруйнований міст та небезпечну знахідку у річці – отже, має діяти і рятувати ситуацію.

У другому епізоді «Агент під прикриттям» є і погоня за капосними Бубухами, і спеціальний агент Паляниця, і страшенна небезпека, і дуже вчасний дощ, і кумедні голуби, які так дратують кота Тома.

А у третій частині про сон, який заскочив Патрона зненацька.

Та це ще не все.

Ладоньки-ладоньки

Це канал на YouTube, де можна переглянути низку пізнавальних відео для наймолодших про тварин, комах, фрукти. Завдяки цим відео можна навчитись рахувати, розмовляти українською та вивчити абетку.

Дітки можуть послухати, як розмовляють тварини або навчитись розрізняти фрукти та овочі. Наводимо приклад. Сподіваємось, вам і вашій малечі це буде до вподоби.

Дитинство TV

Тут ви знайдете розмаїття колискових і пісеньок, які точно сподобаються малечі. Окрім цього, автори вигадали добрі казки або ж переповідають їх із різних країн, та пропонують співати разом колядки, щедрівки та інші українські обрядові пісні.

Казок не буває мало

Є великий канал, який носить назву Казки українською. Цікаво, що тут ви точно знайдете історії, які стануть у пригоді, коли ваш малюк вередуватиме і захоче казочку саме про лисичку чи про принцес.

Голос Українського Кіно

А тут можна переглянути цілу історію про мужнього Котигорошко. Доступні чотири серії українською мовою.

Казкарик

Безліч мультфільмів українською мовою є на цьому каналі. Ба більше, тут ви знайдете історію про улюбленого багатьма хлоп'ятами синього тракторця і на яку раніше можна було натрапити лише російською мовою.

Пригоди Шаркі

Це добра і весела історія для діток про автівку, яка бачить сни, має друзів та велике серце. Для багатьох діток ця машинка стала справжнім кумиром. Дивимось разом:

Книга-мандрівка. Україна

Тут малечі розповідають простими словами про історію нашої країни, зокрема серії стосуються подій російсько-української війни.

Такі ролики точно будуть цікавими й для батьків. Тут й про Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, волонтерів, які на своєму фронті борються за спільну Перемогу України, Кримський міст, оборонців Маріуполя та багато-багато іншого.

До слова, озвучує деякі відео письменник та волонтер Сергій Жадан.

А що як? 

Забудьте про фіксиків, бо в Україні створили просвітницький анімаційний мультсеріал, у якому Марічка та Марк переносяться в різні історичні епохи, де спостерігають за найвидатнішими відкриттями людства, а завдяки своїм знанням і кмітливості іноді навіть «допомагають» пращурам робити справжній прорив у технологіях і винаходах.

UkranimaUA

Тут захована вся колекція мультиків від студій «КиївНаукФільм» та «УкрАнімвФільм» з 1961 року. Так, і про славнозвісних козаків. А також: про Вія, Енеїду, Капітошку, Івасика-Телесика та інші.

До слова, тим часом батьки можуть переглянути цікаві фільми. Шукайте кіно про життя веселих поліцейських, романтичні фільми або драми у підбірках ІА Дивись.info.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: