Військовий ЗСУ, якого стратили росіяни, був громадянином іншої країни

335331678_1414852875725144_3513377042237877194_n

Український військовий Олександр Мацієвський, котрого розстріляли росіяни після слів «Слава Україні!», був громадянином Молдови.

Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ та європейської інтеграції Республіка Молдова у понеділок, 13 березня.

«Після підтвердження української сторони того, що страчений російськими військовими український бійцем є Олександр Мацієвський, Міністерство рішуче засуджує вбивство громадянина Молдови», — сказано в заяві.

Там додали, що розстріл полоненого може бути класифікований як військовий злочин та кричуче порушення міжнародного гуманітарного

«Ми повторюємо тверду позицію Республіки Молдова щодо засудження жорстокої війни рф проти України. Наша країна прагне підтримувати Україну в її намаганнях повернути регіону мир та стабільність», — повідомили у відомстві.

І висловили співчуття рідним Героя.

Що передувало?

Нагадуємо, російсько-окупаційні війська розстріляли українського військовополоненого після його слів «Слава України». Воїн був беззбройним. Це відео почало ширитись мережею 6 березня.

На відео видно, що військовополонений захисник України курить, а на вигук окупантів сказав «Слава Україні»! Після цього миттю загарбники розпочали розстріл чоловіка, коментуючи це так: «Да ты ж су*а. Сдохни, су*а».

Голова Офісу президента України Андрій Єрмак відреагував на ці звірства:

«Воєнні злочини культивуються на росії. І відбілюються їх пропагандою та міфами про "нацистів". Вбивство людини, яка потрапила в полон — ще один приклад цього. А ще — це приклад їх національної нікчемності та слабкості. За кожен такий воєнний злочин буде розплата. Ніхто не зможе сховатися від неї», — йдеться у повідомленні.

У воєнній розвідці вважають, що росіяни це зробили свідомо, аби залякати українців. Пізніше додали, що вже шукають усіх причетних до цього воєнного злочину.

Слідчі Служби безпеки встановили, що українським військовим, якого розстріляли після слів «Слава Україні!», був снайпер 163 батальйону 119 окремої бригади ТРО Чернігівської області Мацієвський Олександр Ігорович.

13 березня президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України військовослужбовцю Олександру Мацієвському,якого розстріляли російські окупанти після слів «Слава Україні».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: