Розробники СhatGPT випустили «креативніше» оновлення мовної моделі ШІ

image-48
Фото: OpenAI

OpenAI, яка є творцем ChatGPT, випустила наступне покоління моделі штучного інтелекту — GPT-4. Вона зможе роз'язувати складніші завдання та точніше відповідати на запитання.

Про це анонсували у компанії.

Якими будуть оновлення?

Якщо порівнювати із попередньою версією, то нейромережа тепер зможе опрацьовувати не тільки текст, а й зображення, особливо це актуально для незрячих чи людей із вадами зору. Поміж цим, ШІ зможе складати професійні та академічні текси.

Але розробники кажуть, що по світлинах відбуватиметься аналіз, а от відповідь буде текстовою. Нова версія також може приймати та створювати довші записи — до 25 тисяч слів.

Наприклад, віртуальний асистент для людей з вадами зору Be My Eyes вже використовує GPT-4 для опису того, що міститься на надісланому користувачем зображенні, але це поки не доступно для всіх користувачів чатбота.

GPT-4 може інтерпретувати відносно складні графічні елементи, йдеться у технічному завданні.

Як це працюватиме з фото?

TechCrunch дослідили це на прикладі зображення холодильника. Там кажуть, що надіслана світлина продуктів у ньому допоможе віртуальному помічникові визначити, про що саме йдеться, а також запропонувати рецепт із цих інгредієнтів.

«Інструмент також може запропонувати кілька рецептів цих інгредієнтів і надіслати покроковий посібник щодо приготування», — пишуть там.

Досі є певні недоліки

Сем Альтман, гендиректор OpenAI, пояснює, що над GPT-4 потрібно ще попрацювати.

«Він все ще має недоліки, все ще обмежений, і він все ще здається більш вражаючим при першому використанні, ніж після того, як ви проводите з ним більше часу», — пояснив він.

Дослідницька лабораторія вже відкрила список очікування на отримання API GPT-4 для розробників.

Що таке ChatGPT?

Це штучний інтелект, завдяки якому можна генерувати нову інформацію. Чатбот заснувала компанія OpenAI — американська лабораторія досліджень штучного інтелекту — у листопаді торік.

ChatGPT — це комбінація масштабної статистичної моделі мови та штучного інтелекту, себто бот може генерувати не лише відповіді на будь-які запити, але й нову інформацію.

Від дня запуску ШІ продовжує вдосконалюватися. Завдяки цій програмі можна вирішити низку проблем компаній. У ChatGPT можна налаштовувати рекламу, писати тексти, створювати програмний код. Словом, цей бот «намагається» робити усе те, що й людина.

Чатбот працює у понад півтри сотнях країнах. Доступ до ШІ є заблокованим на росії, у білорусі, Афганістані, Ірані, Китаї та Венесуеллі.

Віднедавна він почав роботу в Україні, до цього країна потрапляла під санкції, пов'язані із анексією росією ОРДЛО та Криму.

Нагадуємо, наша редакція ІА Дивись.info розпочала співпрацю зі ШІ. Завдяки ChatGPT розповідаємо про скандали у Львові, а також все, що знає про місто нейромережа.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: