Скільки росіян убили ЗСУ під Бахмутом

армія рф
Фото з відкритих джерел. Ілюстративне

У Бахмуті на Донеччині російсько-окупаційні війська, а також вагнерівці зазнають суттєвих втрат, повідомив старший військовий радник делегації Великої Британії в ОБСЄ Ян Стаббс під час засідання Форуму з безпекового співробітництва у Відні.

Його цитує «Укрінформ».

За його даними, під Бахмутом з травня 2022 року рф втратила від 20 до 30 тисяч солдатів убитими та пораненими. Окупантам вдалось просунутись лише на 25 кілометрів на цьому напрямкові, додав Стаббс.

І додає, що на кожен пройдений кілометр припадає понад 800 убитих або поранених військовослужбовців рф, а левова частка знищених росіян припадає на найманців ПВК «Вагнер».

Військовий радник зазначив, що керівникові ворожої ПВК євгену пригожину стає дедалі важче поповнювати запаси особового складу на сході України.

Що відомо про ситуацію в Бахмуті?

росіяни продовжують спроби оточити місто та просунутись уперед, та безуспішно, напередодні заявив командувач Сухопутних військ генерал Олександр Сирський.

Там бійці 93-ї бригади разом з іншими захисниками стримують шалений тиск противника. Завдяки їх праці ворожі танки, БМП, РСЗВ та склади з БК - злітають в повітря. 15 березня воїн 93 ОМБр «Холодний Яр» з позивним «Алан» знищив ворожий літак Су-25 в Бахмуті.

Президент Володимир Зеленський 14 березня провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача, на якому розглядалась оборона Бахмута. Обговорено актуальну ситуацію на фронті. Було ухвалено рішення про подальше утримання й захист міста Бахмут.

Читайте також: Битва за Бахмут: відступ чи оборона

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: