Відключення світла в Україні: в одному регіоні діють обмеження

світлоен
фото ілюстративне

В Україні зросло споживання електроенергії, що є характерним для початку робочого тижня. Лімітів споживання не доводили у низку областей. Однак обмеження діють на Житомирщині через російські атаки, а на Київщині та столиці вони є ймовірними.

Про ситуацію зі світлом у понеділок, 20 березня, розповіли у НЕК «Укренерго».

Там говорять, що нині працюють усі види електростанцій. Активно в роботі гідро та сонячні електростанції. Виробництва електроенергії достатньо для покриття споживання. Також триває незначний імпорт електроенергії. Обсяг доступної потужності генерації підвищує операційну безпеку енергосистеми.

Де діють обмеження?

Через значні пошкодження мереж, внаслідок неодноразових атак росіян, застосовуються обмеження споживання у Житомирській області. Також при значному зростанні споживання можливі обмеження у Київській області та Києві. Натомість у інших регіонах обмежень у мережах «Укренерго», які б призводили до необхідності обмеження споживачів, немає.

Ліміти споживання до областей не доводились, додали у компанії.

Водночас повідомили, що досі складною залишається ситуація у регіонах вздовж лінії фронту, де росіяни постійними артобстрілами пошкоджують мережі. Тривають ремонтні роботи.

Що передувало?

росіяни упродовж всієї зими завдали 15 масованих ракетних та 18 атак БПЛА на енергооб’єкти. Майже всі ключові підстанції магістральних мереж «Укренерго» були атаковані щонайменше по 3-4 рази. На об’єкти прилетіло понад 200 ракет та дронів, які завдали важких пошкоджень обладнанню.

Атаки рф по енергооб'єктах

росіяни знову масовано обстріляли Україну у ніч проти 9 березня. Тривога розпочалась після опівночі і в більшості областей закінчилась вже на світанку. Цього разу окупанти випустили 81 ракету та 8 безпілотників. Українська ППО ліквідувала 34 ракети та 4 БПЛА.

Через це постраждала Львівщина. За даними місцевої влади, близько 4 ранку російська ракета впала на будинки. Загинули троє чоловіків та двоє жінок, які в цей момент перебували вдома. Пожежа знищила три житлові будинки, три автомобілі, гараж та кілька господарських будівель. Вогонь загасили. Розбір зруйнованих будівель уже завершили. До робіт залучили 28 рятувальників, 5 одиниць спецтехніки та кінологічний розрахунок.

Окрім цього, росіяни обстріялли Одещину, Прикарпаття, Житомирщину, Дніпропетровщину, Харківщину, Тернопільщину, а також Запоріжжя.

Відомо про влучання на Львівщині, Одещині, Івано-Франківщині, Житомирщині, Дніпропетровщині, Харківщині, Тернопільщині, на Запоріжжі. У Львівській області загинули 5 людей.

Постраждала й українська столиця. У одному із районів Києва уламки російської ракети поранили двох людей.

російсько-окупаційні війська продовжать атакувати Україну, однак їхня масованість залежатиме від того, як вони накопичуватимуть запаси, вважають у воєнній розвідці України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: